Зеленський прокоментував обстріл Харкова – немає виправдань, чому Patriot ще не захищають місто

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Український лідер Володимир Зеленський прокоментував російські удари по Харкову, зазначивши, що терор Кремля проти міста набуває особливої ​​підлості. Зміцнення протиповітряної оборони України, а також надання винищувачів F-16 є життєво важливими завданнями, зазначив президент у соцмережах.

– Харків. Російський терор проти міста набуває особливої ​​підлості. Спроби загнати понад мільйон людей у ​​блекаут, постійні удари ракет та “Шахедів”. Тепер – авіабомби. Просто звичайною вулицею, будинками, школою, звичайною громадянською інфраструктурою. На даний момент відомо про одного загиблого. Мої співчуття рідним та близьким, – написав президент.

Як зазначив Зеленський, станом на сьогодні відомо про щонайменше 19 постраждалих людей, серед яких є діти, зокрема дівчинка і хлопчик 2022 і 2023 років народження. Наразі всі служби продовжують роботу на місці влучення. Президент наголосив, що зміцнення української ППО, прискорення надання Україні F-16 – це життєво важливі завдання. Зеленський наголосив, що немає і не може бути жодних раціональних пояснень – чому “Петріоти”, яких у світі достатньо, досі не закривають небо Харкова та інших наших міст та громад.

  • Російська армія вперше з 2022 року вдарила по Харкову керованими авіабомбами. Відомо про одного загиблого та 10 поранених.
  • 27 березня у Харкові пролунали вибухи. Мер міста Ігор Терехов заявив про удар по житловому масиву. За даними голови ОВА, пошкоджено 14 багатоповерхівок, дві п’ятиповерхівки, лікувальні заклади, адмінбудівлі, місця загального користування, навчальний заклад.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *