Україна змогла повернути ще 11 дітей з ТОТ та РФ

Фото: t.me/dmytro_lubinetzs

З Росії та тимчасово окупованих територій України повернули 11 дітей. Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

– В Україну повернулися 6 дівчаток та 5 хлопчиків. Серед них є дві дворічні сестрички-двійнята. Вік наймолодшої дитини, повернутої назад, становить 2 роки, а найстаршій – 16 років. Двох дітей зустріли з каретою швидкої допомоги, оскільки одна з них повністю нездатна до пересування, – розповів він.

Лубинець повідомив, що рідні звернулися до їхнього інституту, щоб повернути примусово переміщених українців. Діти пережили окупацію, бомбардування та втрати близьких. Деяких навіть примусово паспортизували та призначили “опікунів”.

Він зазначив, що дітей вдалося повернути в Україну за допомогою держави Катар та ЮНІСЕФ, а також Державної прикордонної служби, для цього було розроблено спеціальний план повернення.

  • 19 лютого З окупованих територій Херсонщини Україна повернула п’ятьох дітей. Серед них 14-річна сирота, яка втратила бабусю-опікунку, і залишилася сама на окупованій території. Також було повернуто четверо дітей із батьками.
  • 5 лютого Україна повернула з окупованої частини Херсонщини родину із двома дітьми. Це дві дівчини у віці 15 та 16 років разом із родичами.

Фото Фото 20 Лютого18:29

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *