У Самарі знищено вертоліт Мі-8 вартістю до 15 млн доларів, – ГУР

Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

На військовому аеродромі у Самарі знищено російський вертоліт Мі-8. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у фейсбуці.

– 17 квітня 2024 року на аеродромі «кряж» у місті самара знищено транспортний вертоліт Мі-8. Агресор використовував вказаний гелікоптер у війні проти України для перевезення зброї та особового складу, – розповіли в ГУР.

У розвідці не уточнили, як саме і ким було знищено вертоліт, але опублікували відео з пожежею уночі. Вартість вертольота такого типу може становити від 10 до 15 мільйонів доларів, зазначили в ГУР МОУ.

  • У серпні 2023 року ГУР внаслідок спецоперації виманило в Україну саме Мі-8 із російським пілотом Максимом Кузьміновим. У лютому 2024 року льотчика вбили в Іспанії.
  • Мі-8 – радянський багатоцільовий вертоліт, розроблений на московському вертолітному заводі імені Міля на початку 1960-х років. Він експлуатується з 1965 року. Кряж — військовий аеродром на південно-західній околиці Самари. Розташований в Куйбишевському районі міста.
  • У жовтні 2023 року Хорватія передала Україні всі свої 14 радянські вертольоти Мі-8.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *