Рада припинила повноваження нардепа Арістова через Мальдіви

Рада позбавила мандата нардепа Арістова, який відпочив на Мальдівах

Фото: facebook.com/yuaristov

Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрія Арістова. 

“За” на засідання парламенту проголосували 320 народних депутатів. Про це у своїх телеграм-каналах удень 27 липня повідомили декілька парламентарів. Проти позбавлення Арістова мандату не виступив жоден народний депутат та два утрималися. Не голосували 32 парламентарі.

Як зазначив народний депутат Ярослав Железняк, таким чином Верховна Рада поставила новий антирекорд за кількістю членів. У парламенті залишилося 402 нардепи.

Сам Арістов напередодні голосування уперше прокоментував відпочинок на Мальдівах, який став причиною скандалу. У своєму фейсбуці він заявив, що виїхав за кордон на законних засадах, а заяву про складання депутатських повноважень подав, тому що не хоче “створювати передумови для дискредитації президента, партії «Слуга народу» та народу України”. 

– Тому негайно подав заяву про складання депутатських повноважень за власним бажанням. І, звісно, готовий співпрацювати зі слідством та надати всю необхідну по цій справі інформацію, — додав народний депутат.

Юрій Арістов подав заяву про складання повноважень 25 липня після того, як 24 липня «Слідство.Інфо» повідомило, що в середині липня член фракції “Слуга народу” відпочив на Мальдівах у пʼятизірковому готелі. Генеральний прокурор Андрій Костін розпочав кримінальне провадження за фактом законності виїзду Арістова за кордон попри заборону для посадовців під час воєнного стану. 26 липня до нардепа прийшли з обшуками ДБР та СБУ. Вони вилучили в нього паспорти для виїзду за кордон. У документах знайшли відмітки про перетин кордону з Мальдівською Республікою.

Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *