Путін у Пекіні зустрівся із Орбаном та Сі Цзіньпіном

Путін у Пекіні зустрівся із Орбаном та Сі Цзіньпіном

Фото: REUTERS

Російський президент Володимир Путін під час візиту до Китаю зустрівся з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та президентом КНР Сі Цзіньпіном. Зустрічі відбулися на полях форуму «Один пояс – один шлях».

Путін заявив, що, незважаючи на обмежені можливості контактів у «сьогоднішніх геополітичних умовах», у Росії зберігаються відносини з багатьма країнами Європи, у тому числі з Угорщиною. 

– Ми знаємо, що наші позиції далеко не завжди збігаються, але мати можливість обмінятися думками не лише щодо двосторонніх відносин, а й щодо ситуації у світі, на мій погляд, завжди надзвичайно важливо, — цитує Путіна російський «Інтерфакс».

У відповідь Орбан сказав, що Угорщина намагається підтримувати стосунки з Росією та “врятувати все, що можливо”.

Орбан та Путін. Фото: REUTERS

Зустріч Путіна із Сі Цзіньпіном відбулася перед стартом економічного форуму. Президенти сфотографувалися для протокольного фото разом із першою леді Китаю. Згодом очікуються переговори у форматі робочого сніданку.

Путін вдруге після видачі Міжнародним кримінальним судом ордера на його арешт виїхав за кордон. 12 жовтня він відвідав Киргизстан. Обидві країни не підписали Римський статут, який регулює діяльність МКС, тому не зобов’язані заарештовувати Путіна.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *