Російські воєнкори опублікували фото уламків ракет ATACMS, які США могли таємно передати Україні

Російські воєнкори опублікували фото уламків ракет ATACMS, які США могли таємно передати Україні

Американське видання The Wall Street Journal написало, що США таємно передали Україні далекобійні ракети ATACMS і ЗСУ вже застосували їх на полі бою. Цю інформацію “Голосу Америки” також підтвердив неназваний американський чиновник.

“Невелика кількість ракет була таємно відправлена в Україну останніми днями для посилення здатності Києва завдавати дальніх ударів по російських силах під час важливого етапу контрнаступу”, – стверджується у статті WSJ.

Модифікація ракет ATACMS, яку отримала Україна, має дальність до близько 160 кілометрів. Таку дальність ураження (до 165 км) має базова версія MGM-140A ATACMS Block 1 із касетною бойовою частиною, що налічує 950 бомб типу M74. Ракети можна запускати з уже наявних в Україні установок HIMARS.

Російські воєнкори тим часом опублікували фотографії уламків ракети, що атакувала аеродром Бердянська. На корпусі ракети видно маркування – MGM-140A ATACMS Block 1. 

Президент Володимир Зеленський просив Джо Байдена передати Україні ATACMS під час візиту до США у вересні. Американський лідер тоді сказав, що наразі не надаватиме ракети ATACMs Україні, але не виключає таку можливість в майбутньому. 

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *