Нардеп від ЄС заявив, що дозвіл на виїзд депутатам посилить оборону та міжнародне співробітництво

Фото: facebook.com/rostyslav.pavlenko/

Представник партії “Європейська солідарність” Ростислав Павленко прокоментував необхідність внесення змін до низки законів. Йдеться, зокрема, про законопроект №11460, ініціатором якого є екс-президент Петро Порошенко та його соратники щодо партії, за яким депутатам, чиновникам, суддям, прокурорам з “бронею” або відстрочкою від мобілізації пропонують дозволити виїжджати за кордон. Свою думку парламентарій висловив у соцмережі.

Законопроект про те, що депутати, які працюють на підприємствах важливих для оборони, які мають контакти із закордонними колегами могли працювати, могли переконувати давати зброю, працювати на спільних проектах із закордонними колегами. Привозити сюди розбирання. Не випрошувати принижуючись і гаяти час, бо час зараз головний. На всілякі дозволи та погодження, які надаються чи не надаються з політичною метою. Ми бачили звернення Європейського парламенту щодо того, що Україна зобов’язана використати всі свої можливості для того, щоб донести свою позицію. Ось саме на це спрямована норма, яка дозволить і депутатам і посадовим особам та інженерам, представникам, співробітникам підприємств, які працюють на оборону, мати закордонні контакти, – наголосив нардеп.

Павленко також зазначив, що запропоновані зміни до законів дадуть можливість військовим звільнитися після 36 місяців перебування у ЗСУ. Крім того, у документі передбачено впровадження більш прозорого та легкого бронювання співробітників, щоб усі, хто працює на оборону, могли це робити ефективніше.

  • 5 серпня стало відомо, що депутатам, чиновникам, суддям, прокурорам, представникам громадських організацій із “бронею” або відстрочкою від мобілізації пропонують дозволити безперешкодно виїжджати за кордон. Про це йдеться у законопроекті №11460.
  • Документ також пропонує “забронювати” 100% працівників Національного антикорупційного бюро, військових та працівників Держприкордонслужби, а також працівників пожежно-рятувальних частин ДСНС.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *