Король Чарльз III призначив нового прем’єр-міністра Британії замість Ріші Сунака

Фото: REUTERS

Лідер Лейбористської партії 61-річний Кейр Стармер став новим прем’єр-міністром Великобританії замість Ріші Сунака. Нового очільника уряду призначив король Чарльз III, провівши з ним аудієнцію у Букінгемському палаці, як того вимагає традиція. Про це пише BBC.

Після аудієнції з королем Стармер виступив біля резиденції прем’єр-міністра на Даунінг-стріт. Нового очільника уряду супроводжувала дружина Вікторія.

– Брак довіри до британської політики можна вилікувати лише діями, а не словами, але ми можемо почати сьогодні з простого знання того, що державна служба не є привілеєм і що уряд має ставитися до кожної окремої людини у цій країні з повагою. Незалежно від того, голосували ви за лейбористів чи ні, насправді, особливо якщо ви цього не зробили, я скажу вам прямо: мій уряд служитиме вам. Спершу країна, потім – партія, – сказав Стармер.

Стармер пообіцяв побудувати нові школи і будинки, відновити систему охорони здоров’я та повернути довіру людей до політиків. 

Король Чарльз III призначив нового прем’єр-міністра Британії. Фото: REUTERS

Кейр Стармер з дружиною Вікторією. Фото: REUTERS

🚨 BREAKING: Keir Starmer has just left Buckingham Palace as Prime Minister of the United Kingdom as he heads to Downing Street for his first speech pic.twitter.com/wYIP4ffbxX

— Politics UK (@PolitlcsUK) July 5, 2024

  • На парламентських виборах у Великій Британії перемогла опозиційна Лейбористська партія на чолі з Кейром Стармером, через що Ріші Сунак пішов з посади премʼєра.
  • Ріші Сунак став прем’єр-міністром 25 жовтня 2022 року. Тоді король Чарльз III вперше призначив очільника уряду. До цього його мати королева Єлизавета II призначила 15 глав уряду, останньою стала Ліз Трасс – за декілька днів до смерті монарха.

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *