Кличко після розмови з Клопотенком призупинив аукціон на оренду Житнього ринку

Фото: facebook.com/yevhen.klopotenko

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що влада міста скасує наявний аукціон щодо оренди Житнього ринку та дасть час потенційним орендарям підготуватися до нового. Про це чиновник заявив після розмови з ресторатором Євгеном Клопотенком, який допустив, що це “аукціон під конкретного переможця”.

– Підкреслю: умовою оренди є збереження функціоналу та продовження роботи ринку. У вимогах до орендаря — реконструкція критої будівлі, зокрема й її даху, ремонт інженерних комунікацій. Термін подачі заяв на аукціон, який під час воєнного стану законодавство встановлює від 5 днів, місто подовжить. І зараз законною процедурою оголосимо про нові торги, до яких потенційні інвестори матимуть максимальний за законом термін — 25 днів до відкритого аукціону, – написав Кличко у Телеграм-каналі.

Клопотенко у фейсбуці уточнив, що йому зателефонував Кличко, розмова з яким була коротка, але ефективна. 

– Нас почули! Але ми продовжуємо тримати ситуацію на контролі й надалі. Вчора ввечері мені зателефонував Віталій Кличко. Озвучив меру основні питання громади стосовно аукціону на оренду Житнього ринку. Віталій Кличко пообіцяв, що сьогодні аукціон відмінять і дадуть мінімум два тижні до оголошення нового… Окремо підняв питання умов конкурсу та вимог до його переможця. Важливо, щоб інтереси громади були враховані і чітко прописані у всіх документах. Це те, на чому я буду наполягати! – написав Клопотенко.

  • 19 березня найстаріший ринок у Києві – Житній виставили на аукціон, щоб здати в оренду на 15 років. Торги мали пройти 25 березня. Початкова ціна оренди – 2,5 млн грн/місяць. У межах угоди орендар за власні кошти повинен провести капітальний ремонт або реконструкцію будівлі. Цільове призначення об’єкта залишається таким самим: на першому поверсі ринок, на другому ресторани, ательє, хімчистка, майстерні; а на третьому – склади.
  • Після оголошення аукціону ресторатор Євген Клопотенко заявив, що хоче повернути життя на Житній ринок, проте аукціон не здається йому прозорим. Ресторатор звернувся до Кличка з проханням обговорити долю ринку. Восени 2023 року Клопотенко організував громадське обговорення долі ринку, а також почав збір грошей на ремонт даху.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *