У Києві внаслідок ракетної атаки Росії пошкоджено храм ПЦУ на Татарці

Фото: facebook.com/andriy.kovalov

У Києві унаслідок масованої ракетної атаки Росії пошкоджений храм Православної церкви України. Про це повідомили у фейсбуці Свято-Миколаївського храму.

– Внаслідок чергової ракетної атаки російського агресора зазнав пошкодження наш Свято-Миколаївський храм на Татарці та капличка поруч. У храм влучили уламки російської балістичної ракети, – сказано в дописі.

Згідно з опублікованими світлинами, у храмі посічене розпʼяття, побиті ікони, вибиті вікна і двері. Біля храму утворилася вирва.

Богослужіння у храмі поки не відбуватимуться. Служителі храму закликали не гніватися у Великий піст, а краще донатити на відбудову та ремонт за карткою настоятеля храму Тараса Мельника 4441 1111 4686 3075.

Свято-Миколаївський храм на вулиці Нагірній у Шевченківському районі Києва зведений як частина Меморіального комплексу пам’яті жертв Чорнобиля.  Спорудження храму велося з 2005 року коштом Шевченківської РДА. У 2006 році Свято-Миколаївський храм освятив Патріарх Київський і всієї України-Руси Філарет. Добудовано церкву 2011 року. На початку повномасштабного вторгнення Росії в храмі організували гуманітарний штаб.

  • Рано вранці у четвер, 21 березня, Росія атакувала Київ 31 ракетою, зокрема балістичною. У столиці постраждали 13 людей, є руйнування від падіння уламків у трьох районах – Подільському, Святошинському та Шевченківському. Це була перша за 44 дні ракетна атака на Київ.
  • У липні 2023 року внаслідок ракетної атаки Росії було частково зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор в Одесі. Це найбільший православний храм Одеси. Закладений у 1795 році.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *