Як буде виглядати Національний військовий меморіальний цвинтар в Україні

Фото: nmmc.mva.gov.ua

У Київській області у селищі Гатне планують збудувати Національний військовий меморіальний цвинтар (НВМК). На ці цілі виділено 260 га землі. Про це повідомило Міністерство у справах ветеранів за підсумками робочої зустрічі.

– Увічнення пам’яті наших героїв вкрай важливе. Створення та облаштування НВМК здійснюється вперше в історії нашої країни, тому завдяки плідній співпраці всіх відомств, що стикаються, було зроблено дійсно багато роботи, — сказала на презентації проекту міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Повідомляється, що головний ескізний рішення Меморіалу представив архітектор Сергій Дербін і його проект успішно пройшов експертизу, зараз очікується завершення правових формальностей.

Під час розробки НВМК було враховано досвід створення Арлінгтонського національного кладовища США. Відповідно до проекту, крім військового кладовища, передбачено церемоніальну площу, будинок жалоби, крематорій та музейно-виставковий комплекс.

Також було представлено візуальні концепції уніфікованих надгробних плит з урахуванням релігійних особливостей. Основною рисою буде єдиний стиль, що відповідає статусу національного меморіалу.

У рамках проекту передбачені шатли від основних транспортних вузлів до меморіального комплексу з огляду на його близькість до столиці та наявність потужної транспортної інфраструктури.

Під забудову НВМК розглядалося багато місць, вона мала бути створена ще наприкінці червня 2023 року, проте це так і не сталося, а чому, читайте докладніше у матеріалі KP.UA.

Фото Фото 07 Грудня16:48

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *