Гуменюк більше не голос Сил оборон півдня – Генштаб шукає нового речника

У п’ятницю, 19 квітня, Генштаб ЗСУ повідомив про проведення ротаційних заходів щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Наталі Гуменюк.

– Прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк з 19.04.2024. Наразі триває відбір відповідного фахівця, який чи яка вже невдовзі стане «голосом» Сил оборони Півдня, – йдеться в повідомленні Генштабу.

Генштаб повідомив про відставку Гуменюк з посади спікера. Фото: .facebook.com/GeneralStaff.ua

Наголошується, що попри відставку речниці, центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ.

Гуменюк очолювала пресцентр Сил оборони півдня з весни 2022 року. У грудні 2023 ходили чутки про її звільнення, які врешті не підтвердились.

  • 16 квітня 70 українських журналістів звернулися до військового керівництва з вимогою замінити керівницю пресцентру Сил оборони півдня Наталю Гуменюк на «більш компетентну особу». Медійники заявили, що Гуменюк перешкоджає висвітленню російських воєнних злочинів, не допускаючи журналістів до місця подій. 
  • 16 квітня Генштаб відхрестився від заяв Ганни Маляр і попросив не втягувати ЗСУ у політичну боротьбу. u

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *