Депутат та дружина чиновника РФ депортували дітей із Херсона з початку вторгнення

Служба безпеки України звинуватила депутата Держдуми РФ Яну Лантратову та її спільницю Інну Варламову, яка є дружиною голови фракції у Федеральних зборах Росії Сергія Миронова, у депортації дітей з території України. Про це йдеться у повідомленнях СБУ та Офісу Генпрокурора.

Наприкінці серпня 2022 року двоє людей під виглядом офіційного візиту прибули до окупованого Херсона з метою вибору дітей для депортації. Вони оглянули вихованців окупаційної установи, створеної незаконно на базі Херсонського обласного будинку дитини.

Підозрювані організували депортацію 11-місячної дівчинки та дворічного хлопчика до Москви під приводом необхідності додаткового обстеження в лікарні. Однак розслідування показало, що діти не потребували додаткового обстеження або лікування, і для їхньої депортації не було об’єктивних причин. Крім того, встановлено, що їм було видано свідоцтва про народження російського зразка. Дії росіянок порушили міжнародне право, а також є спробою “русифікації” та “асиміляції” українських дітей.

  • 12 березня СБУ запобігла втечі з України ексзаступнику керівника Херсонського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, яку підозрюють у роботі на окупантів.
  • 23 листопада депутат Держдуми Сергій Миронов “удочерив” дівчинку з Херсона та змінив їй ім’я.
  • 10 листопада Україна домовилася з РФ про повернення депортованого з Маріуполя підлітка.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *