Аргентина приєдналася до “Рамштайну”

Фото: x.com/SecDef

Аргентина приєдналася до Контактної групи з питань оборони України (UDCG) у форматі “Рамштайн”. Про це 13 червня оголосив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомило “Суспільне”.

– Я радий вітати Аргентину як нового члена Контактної групи. Пане Петрі (міністр оборони Аргентини Луїс Петрі. — Авт.), я радий, що ви з нами. Ставки у цій війні високі. Ніхто з нас не хоче жити у світі, де Путін домінує. Тому у нас попереду багато роботи, і я впевнений, що ця коаліція продовжить відповідати на виклики, — сказав він.

У четвер у Брюсселі в очному форматі пройшла 23-тя зустріч Контактної групи з питань оборони України.

Міністр оборони України Рустем Умєров написав у своєму фейсбуці, що на полях засідання також провів зустріч з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

– Ми детально обговорили планування оборонних потреб України, приділивши особливу увагу процесу мобілізації та оснащенню наших бойових бригад. Важливо зазначити, що вже цього тижня на саміті G7 Україна та США підпишуть двосторонню безпекову угоду. Це значущий крок на шляху до справедливого миру для України, – повідомив він.

Головною темою засідання у форматі «Рамштайн» стало постачання Україні додаткових систем ППО та артилерії. Попереднє засідання “Рамштайн” відбулося у відеорежимі 20 травня. Контактна група з питань оборони України об’єднує 50 країн.

Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

  • У грудні 2023 року Володимир Зеленський відвідав інавгурацію президента Аргентини Хав’єра Мілея.
  • 1 лютого 2024 року ДБР заявило, що в Аргентині затримали сина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, якому бюро повідомило про підозру.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *