Вчительку з Києва, яка працювала на окупантів, повідомили про підозру

Фото: t.me/kyiv_pro_office/3939

46-річній вчительці однієї зі шкіл Києва повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Перебуваючи у Куп’янську під час окупації, вона добровільно погодилась на пропозицію співпраці з ворогом, а потім переїхала у Бровари. Про це повідомляє прокуратура Київщини.

Жінка протягом червня – вересня 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території у Куп’янську Харківської області, добровільно погодилась на пропозицію обійняти посаду «директора «центру професійного розвитку» в окупаційній адміністрації держави-агресора. Працюючи в незаконно створеній організації, підозрювана займалася плануванням перепідготовки педагогічних працівників для роботи за освітніми стандартами РФ, проводила підвищення кваліфікації педагогів Куп’янського району за стандартами країни-агресора та за російськими підручниками.

Крім того, жінка як представник «центру» часто їздила в окупований Луганськ для зустрічей з представниками органів освіти «ЛНР». Там вона отримувала методичні рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу за стандартами РФ.

Згодом, попри свій досвід роботи на окупантів, жінка переїхала до Броварів. Почала працювати в одній зі шкіл Києва вчителем інформатики та математики.

  • 11 червня мер-колаборант Куп’янська Геннадій Мацегора помер у московській лікарні після замаху у Бєлгородській області. 
  • 7 червня Геннадія Мацегору розстріляли біля його будинку у місті Старий Оскіл. Його госпіталізували до Москви в тяжкому стані.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *