Їм, вибачте, хана: Танчинець сказав, кого з наших артистів можна пробачити, а кого – ні

Напередодні гурт “БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ” відіграв два шоу в столиці. За останні пів року увага прикута до фронтмена колективу, Сергія Танчинця. У вересні минулого року він оголосив про розлучення зі своєю вже колишньою дружиною Ганною. Втім, на творчість рокерів це не вплинуло.

Танчинець дав інтерв’ю проєкту “Тур зірками” на YouTube-каналі “Люкс ФМ”, в якому, зокрема висловив своє ставлення до українських артистів, які виїхали за кордон. Також він розповів, як гурт звали виступати до РФ, в якій, до речі, “БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ” жодного разу не давав концерти.

Чому не виступають в Росії

“Є дві причини: одна ідеологічна, інша практична. Ідеологічна полягає в тому, що наша музика, хоча в нас є дві пісні російською мовою, так склалось. Ми ніколи не створювали контенту, який був би там цікавим. А друга – практична, і я думав про це в часи, коли було модно українським артистам їздити в Росію. Ми боролися за українського слухача. Ми тоді були не надто популярними, якщо чесно. Росія для нас була ідеологічно і практично дуже далеко. Я на неї навіть не звертав увагу”, – розповів Танчинець.

На запитання Наталки Тур, чи пропонували гурту виступати ще до 2014 року, Сергій зазначив, що ні. Але такі пропозиції були після 2016-го, але тоді “БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ” відмовились.

“Це були українці в другому поколінні, батьки яких виїхали ще в Радянському Союзі на Далекий Схід в газодобуваючі регіони. Там вже народились їхні діти, вони себе ідентифікують як українці. Ми списувалися, розмовляли українською мовою, казали, що дуже люблять “БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ” і чи могли б ми приїхати до них. Я запитав: звідки їхні батьки родом? Мені відповіли, що з Вінниччини. Я сказав: приїздить тоді на Вінниччину і там ви зможете почути “БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ”.

Один з концертів гурту

Один з концертів гурту “БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ”

Про артистів, що виїхали за кордон

Наталка Тур зауважила, що деякі українські артисти під час повномасштабної війни виїхали за кордон. Але, за її словами, багато програмних директорів і керівників медіахолдингів говорять: якщо вони повернуться, то їм дадуть ефір і право виступати, бо вони даватимуть рейтинги.

“Нормально буду реагувати. Я буду реагувати на контент, які вони створюватимуть. Якщо це бездушний контент, який не несе в собі сенсів, то мені це буде не подобатися”.

На що Тур відповіла, чи можна їх пробачити, бо тих артистів два роки не було, а потім вони умовно з’явились. Конкретно імен не називала, але можна припустити що йшлось, зокрема, про співака Олега Винника та хореографа Влада Яму. Стосовно цього в Танчинця є своя позиція.

“Що значить не було? Вони ж не в Росію поїхали. Ті хто туди поїхав, їм, вибачте, хана. Вони не повернуться. А тим, хто просто перестав займатися творчістю через те, що вони виїхали, або просто в людини не має натхнення і вона не працює – в кожного є свої якісь причини для поведінки. Я взагалі людина, яка дає іншим людям другий шанс. Якщо ж ти робиш багато помилок, то не заслуговуєш на ці шанси. Але кожен з нас має право на помилку і на прощення”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *