Титулований харків’янин поставив на місце чоловіка російської пропагандистки: на очах музичної еліти

Україна здобула чергову культурну перемогу. Відомий скрипаль з Харкова, Дмитро Удовиченко переміг на престижному міжнародному музичному конкурсі імені королеви Єлизавети. Він пройшов напередодні в столиці Бельгії, Брюсселі. 25-річний музикант також привселюдно не потиснув руку одному з членів журі.

Причина – той є росіянином, а його дружина просуває ідеї провладної партії “Единая Россия”. Про перемогу українця Інформатор-Україна дізнався на сайті конкурсу імені королеви Єлизавети.

“Дмитро Удовиченко переміг на конкурсі скрипалів 2024 року. Він отримає Гран-прі Міжнародного конкурсу імені королеви Єлизавети – премію королеви Матільди”, – повідомили організатори.

Українець отримає грошову премію в розмірі 25 тисяч євро (понад 1 млн гривень). Також Дмитру організують концерти у Бельгії та за кордоном. Приємним бонусом для Удовиченка стала ще один приз – можливість протягом чотирьох років грати на скрипці італійського майстра струнних інструментів Антоніо Страдіварі. Вона була виготовлена 1708 року. Унікальну скрипку українцю у тимчасове користування надасть Nippon Music Foundation.

Під час нагородження Дмитра стався конфуз, який довів до істерики російських пропагандистів. Річ у тому, що серед членів журі був народний артист Росії Вадим Рєпін. Його дружина – балерина Світлана Захарова є членкинею провладної партії “Единая Россия”. Що цікаво, путіністка родом з Луцька (Волинська область). Рєпін протягнув руку Удовиченку, втім Дмитро сховав свої руки за спину та проігнорував росіянина в журі. Українець встановив лише візуальний контакт очима з путіністом, якому нічого більше не залишилось, як приховувати конфуз під незграбною усмішкою.

Українець проігнорував росіянина. Скриншоти: YouTube

Українець проігнорував росіянина. Скриншоти: YouTube

В коментарях українці підтримали позицію Дмитра, який, до речі здобув перемогу на своє 25-річчя. Попри те, що росіяни продовжують активно брати участь в культурному житті Європи (слід згадати нещодавній Каннський кінофестиваль, на кому позували Ксенія Собчак та інші пропагандисти), українці доносять позицію нашої країни у боротьбі за свою територіальну цілісність та справедливість.

Реакція українців на жест Дмитра Удовиченка

Реакція українців на жест Дмитра Удовиченка

Дмитро Удовиченко навчався у Харкові, а потім продовжив здобувати освіту в Німеччині. Молодий українець отримав чимало премій та нагород. Щодо конкурсу імені королеви Єлизавети, то його заснували у 1937 році з ініціативи королеви Бельгії Єлизавети та бельгійського скрипаля Ежена Ісає. Спочатку конкурс називався його іменем, а свою нинішню назву він отримав у 1951 році. Українці вже ставали лауреатами цього конкурсу. Проте це саме перша перемога.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *