У Києві керівник філії Ощадбанку вкрав 170 тисяч доларів з рахунку клієнтки, – ЗМІ

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

У Києві затримали 32-річного керівника філії Ощадбанку через привласнення грошей з рахунку клієнтки. Про це повідомила “Українська правда” з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах.

У київській прокуратурі та столичній поліції розповіли, що в травні 2023 року керівник філії державного банку разом із двома спільниками зняв з рахунку клієнтки понад 169 тисяч доларів.

– Підозрюваний, перебуваючи на посаді керуючого філії державного банку, мав доступ до програмного забезпечення та клієнтської бази фінустанови та моніторив рахунки, на яких були значні суми коштів, однак власники ними тривалий час не користувались. Надалі спільники виготовили підроблений паспорт на ім’я власниці рахунку, у який вклеїли фотознімок співучасниці шахрайства. Згодом вона у перуці та окулярах з підробленими документами у відділенні банку, пройшовши процедуру верифікації клієнта, змінила фінансовий номер телефону, – розповіли в поліції Києва.

Отримавши доступ до валютного рахунку, зловмисники здійснили конвертацію в гривні, переказавши  майже 6,2 млн гривень на відкритий ними гривневий рахунок. Після цього спільники частково зняли готівку та на залишок придбали золоті прикраси, які надалі продавали.

Під час обшуків у фігурантів вилучили жіночі перуки та окуляри, копії паспортів клієнтів з бази банку, ювелірні вироби, а також автомобілі INFINITI FX35, BMW I3 та LEXUS LX 470.

Усім трьом фігурантам повідомили про підозру, їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

  • 5 квітня співак та шоумен Володимир Дантес став жертвою шахраїв із Барселони. Вони почали знімати гроші з його картки.
  • 31 січня чоловік вкрав на місці аварії вертольота глави МВС Дениса Монастирського банківську картку загиблого члена екіпажу.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *