Телеведуча Олена Фроляк: Нам дорікають, що марафон зірвав мобілізацію

Олена Фроляк розповіла про те, чи є зараз цензура на телебаченні, пояснила чому люди критикують телемарафон і коли він закінчиться. А також розказала про своє ставлення до мобілізації і готовність її чоловіка та сина піти воювати. Ще ведуча розказала що для неї перемога і до яких кордонів Україна в її розумінні може повернутися. Про все це вона відверто розповіла в інтерв’ю Аліни Доротюк.

“Люди точно від телемарафону втомилися. Але я б зробила маленьку поправку. Люди втомилися від війни. Подивіться, хто отримує зараз найбільші рейтинги. Це ті канали, котрі не показують новини. В телемарафоні працює шість каналів. Я не можу говорити за них всіх. Наш слот шість годин і я відповідальна за новини, котрі йдуть протягом цього часу. Скажу чесно, мені за жоден сюжет, за жодне включення, за жоден наш випуск не соромно. У нас чотири воєнкори. Ми щодня включаємося і робимо сюжет з передової. Наша кореспондентка Тетяна Доцяк з Харкова не знімає бронік “пресса” і каску. Вона працює день і ніч. І коли кажуть, що марафон бреше я хочу спитати, що набрехала Доцяк, котра сьогодні включалася з Харкова чи Вовчанська?

Нам дорікають, що марафон зірвав мобілізацію. Чесно? Ми зробили мільйон сюжетів про мобілізацію і найбільшою проблемою в нас було записати офіційну точку зору Міноборони та ТЦК. Наша журналістка Христина Гравриш два тижні домагалася коментар від ТЦК. На жаль чесного діалогу між владою і суспільством з приводу мобілізації не відбулося.

Я чекала, що вийдуть начальник генштабу, головнокомандувач, президент, прем’єр-міністр, голова Верховної ради і скажуть: “Шановні українці у нас країна висить на волоску. Якщо ви думаєте, що все отак розсосеться, то так не буде. Ви якщо зараз не підете в українську армію прийде до вас російська і ніхто у вас не буде питати. З України зроблять суцільну Бучу та суцільний концтабір. Всі не втечемо. Вирішуйте, або ми б’ємось за цю країну до останнього або ми розслабляємося і буквально за тиждень тут будуть росіяни. На що росіяни здатні, всі бачили у Бучі та Ірпіні”. Цього не відбулося. Але мало б відбутися саме в ефірі цього марафону. Ми готові дати цю трибуну, але цієї розмови нема”, – каже Олена Фроляк.

Олена Фроляк вважає, що телемарафону не вистачає оппозиції

Олена Фроляк вважає, що телемарафону не вистачає опозиції

Ведуча сильно  ображається, коли телемарафон критикують безпредметно і не кажуть, який конкретно сюжет був брехливим. Якщо хтось їй на такий вкаже, вона готова спілкуватися.

“Ще мені подобається, коли кажуть, що марафон” зірвав контрнаступ. Задовго до контрнаступу всі, навіть бабульки котрим по 75 років знали про цей контрнаступ й знали навіть розташування військ. А може не вистачило зброї для цього? Єдине з чим я можу погодитись, що в нас в ефірі дуже мало опозиції.

Хейтять марафон дуже багато ті, хто його взагалі не дивився. Я б зменшила марафон, але це вирішую не я. Він закінчиться разом з війною. Нам зараз реально потрібно об’єднуватися і поменше хейту. Ми не ідеальні, країна не ідеальна, наші військові не ідеальні і “Марафон” не ідеальний, але мені здається, що зараз найголовніше перемогти Росію”, – розповідає Фроляк.

Сама телеведуча не розділяє позицію тих чоловіків, котрі закликають людей мобілізуватися, але самі до лав ЗСУ не поспішають. Але ще гірше вона ставиться до тих чоловіків, котрі добре підготовлені з фізичної та військової точки зору але переховуються за кордоном.

Я б не робила з мобілізації трагедію. Моєму чоловіку 58 років і йому теж може прийти повістка і він піде. Ми вдома обговорювали це і він сказав: “Я в тому віці і я ховатися не буду”. Він головний оператор ICTV, але в нього немає броні. Сину зараз 19 років. За новим законом можуть призвати у 25 років. Маленький люфт у нас ще є. Але він сказав: “Доведеться – піду”, – розказує телеведуча. 

Чоловіку Олени Фроляк 58 років, але він готовий йти на фронт

Чоловіку Олени Фроляк 58 років, але він готовий йти на фронт

Прокоментувала ведуча й особливо гостре в останній час питання про військову цензуру. Власне вона вважає, що далеко не всім українцям треба бачити те, що насправді відбувається на передовій.

“Від слова “незалежність” я б зараз утрималася в тому сенсі, що в нас зараз йде війна. Є цензура в середині. Не можу згадати ім’я журналіста котрого я нещодавно подивилася, але це була цікава інформація про військову цензуру часів Першої та Другої світової війни у таких демократичних країнах як Франція. Британія та США. Заборонено було розповідати про пересування військ та зброю, критикувати уряд та військове керівництво, також про випадки ухилянтів й було таке, що передовиці виходили з білими плямами, тому що цензура їх викидала.

А що у нас? А у нас їдуть HIMARS, добре що не кажуть яким потягом. Я розумію, що тоді було набагато легше контролювати пресу, а зараз набагато важче. Але повірте мені, це можливо. Але якщо хтось каже, що у нас військова цензура, то я скажу, що у нас її немає. Про що хочуть. про те співають і цим дуже багато шкодять”, – вважає Фроляк. 

Наостанок телеведуча відверто відповіла, що для неї перемога. Ця відповідь задовольнить не кожного, але така думка все частіше лунає від лідерів суспільної думки.

Я не вірю, що коли ми переможемо це буде повернення до кордонів 1991 року. Для мене перемога це хоча б кордони лютого 2022 року. Коли вони всі підуть й оголосять капітуляцію і нас візьмуть у НАТО. Мені здається це єдиний вихід нашої безпеки. Це сильна українська армія та зброя”, – відповіла Фроляк.    

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *