Хливнюк пішов із прямого етеру через Івана Дорна: одкровення співака, якому чужа мобілізація

Початок повномасштабної війни співак Іван Дорн застав за кордоном. Зараз артист, який багато років працював в Росії, живе з родиною у Франції. Інколи він дає концерти, втім серед українців вони не сильно мають попит. Бо в суспільстві різне ставлення до 35-річного артиста, приблизно як до репера Потапа. Втім, на відміну від чоловіка Насті Каменських, Дорн після 24 лютого не був в Україні.

Іван дав велике інтерв’ю казахському YouTube-каналу Dope Zos, в якому лаконічно прокоментував мобілізацію та відомих українських артистів.

Про мобілізацію та українську мову

“З моменту початку війни я не був у Києві. Потрапити, приїхати не важко, без проблем, але повернутися буде складніше, коли ти хлопчик від 18 до 60 років, який потрапляє під мобілізацію (це слово він промовив не одразу. – Ред.). Бачите, я в Україні нечасто (сміється. – Ред.), тому це слово не звик вимовляти. Ля мобілісьйон. Хочу, щоб усі знали, що завжди й всюди за кордоном залишаюся українським артистом і топлю за Україну. Але при цьому зі своїм наративом, зі своїм контекстом, волелюбним”, – пояснив Дорн.

Колупаючи пальцем в лівому вусі Дорн відповів на запитання одного з ведучих, чи відчував співак сперечання з самим собою, коли більшість артистів перейшли на українську мову.

“Добре знаю, що до кінця не присвячував цьому час. Потім я почав задумуватися, чому так сталося, а потім зрозумів, що навколо нічого не змушувало цього робити. Так виходило, що я вільно себе відчував російськомовним в країні і не тиснув на себе, і на совість свою. А потім, коли це все відбулося, зрозумів, що так, треба, напевно, більше себе присвятити історії, всьому іншому. Я пішов читати книжки, поліз в історію шукати про гетьманство, про Запорізьку Січ, про всі ці часи, про Дорошенка і його спроби зробити незалежну самостійну Україну ще в ті часи”, – зазначив Дорн.

Співак Іван Дорн. Фото: Instagram/dorn_ivan

Співак Іван Дорн. Фото: Instagram/dorn_ivan

Про Вакарчука та Хливнюка

Казахи зауважили, що українці – дуже талановита нація. Серед музикантів вони згадали фронтмена гурту “Океан Ельзи” Святослава Вакарчука. Про нього висловився і Іван Дорн.

“Мені здається, це сучасний Тарас Шевченко український. І він несе на собі це. Його з п’єдесталу не зрушити, він на своєму місці. По суті, він перетворився в пам’ятник, в хорошому плані. Живий пам’ятник, жива легенда. Це факт. Для української нації, до речі, Вакарчук єдність, він об’єднує”.

Співак Святослав Вакарчук. Фото: Instagram/sviatoslav.vakarchuk

Співак Святослав Вакарчук. Фото: Instagram/sviatoslav.vakarchuk

Також Іван Дорн згадав фронтмена гурту “Бумбокс” Андрія Хливнюка, який захищає країну в лавах ЗСУ. Дорн розповів кумедний випадок з зірковим військовослужбовцем.

“Коли я на музичному телеканалі M1 працював ведучим з Василісою Фроловою, зустрічали вранці гостей. І приходить Андрій, і я йому: “Пане Хливнюк, Хвильнюк”. Десь на п’ятий раз сказав. І він такий стає і каже: “Коли вивчиш моє прізвище, тоді і клич, зрозумів?”. І виходить з етеру. А це прямий етер, що б ви розуміли. І я побіг за ним в коридор, аби якось вирішити питання. Мені режисер каже в вухо: “Ну що, бл**ь, йди вирішуй проблему, раз не вивчив”, – розповів Дорн. Втім чим закінчилась історія, Іван не повідомив.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *