Сокира Джека Ніколсона, батіг Індіани Джонса і багато Титаніка: божевільний розпродаж у Голлівуді

Широко обговорювані двері з легендарного фільму “Титанік” 1997 року, в яких було місце лише для Роуз у виконанні Кейт Вінслет, але не для Джека, якого блискуче зіграв Леонардо Ді Капріо, продали на аукціоні. За них виручили 718 тисяч і 750 доларів.

З моменту виходу фільму “Титанік” не вщухають суперечки про те, чи міг шматок дерева, який утримує Роуз – героїню Кейт Вінслет – від крижаних вод, насправді вмістити її коханого Джека, якого зіграв Леонардо Ді Капріо. Один щасливий теоретик тепер може перевірити цю гіпотезу, оскільки реквізит з бальзового дерева продали на аукціоні, повідомляє The Guardian.

Режисер Джеймс Кемерон з Кейт Вінслет і Леонардо Ді Капріо на дверях з

Режисер Джеймс Кемерон з Кейт Вінслет і Леонардо Ді Капріо на дверях з “Титаніка” під час зйомок.

Ці двері, як свідчать аукціонні нотатки, колись насправді були частиною дверної рами над входом до салону першого класу корабля. Пара головних героїв стрічки “Титанік” чіпляється за них, коли корабель тоне. Але, намагаючись видертися у відносну безпеку, вони розуміють, що там є місце лише для однієї людини, тож Джек жертвує своїм життям заради Роуз.

У 2022 році режисер Джеймс Кемерон спробував розвіяти спекуляції щодо того, чи була смерть Джека непотрібною, провівши, як він сказав, “наукове дослідження, щоб поставити крапку в цій історії і вбити кілок у її серце раз і назавжди.

“З того часу ми провели ретельний судово-медичний аналіз з експертом з переохолодження, який відтворив пліт з фільму… Ми взяли двох каскадерів, які мали таку ж масу тіла, як Кейт і Лео, і помістили датчики на них, а їх занурили у крижану воду. Таким чином ми перевірили, чи змогли б вони вижити, використовуючи різні методи, і відповідь була такою: не було жодного способу, щоб вони обидва змогли вижити. Вижити міг лише один”, – пояснив режисер.

На завершення Кемерон наводить менш наукове обґрунтування: “Джек повинен був померти. Це як Ромео і Джульєтта. Це фільм про кохання, жертовність і смерть. Любов вимірюється жертвою”.

Інші лоти з планети Голлівуд

Серед інших ключових лотів аукціону Heritage Auctions “Скарби планети Голлівуд” – шифонова сукня Вінслет з фіналу “Титаніка”, яку продали за 125 тисяч доларів, батіг Індіани Джонса з “Храму Долі”, за який виручили 525 тисяч доларів, та сокира Джека Ніколсона з “Сяйва”, її продали за 125 тисяч доларів.

Тим часом, червона рожева куля для боулінгу Білла Мюррея з фільму “Кінгпін” принесла 350 тисяч доларів, а чорний костюм Тобі Магуайра з третього фільму про “Людину-павука” продали за 125 тисяч доларів.

Баночка крему для гоління, яку використовував Вейн Найт, щоб вивезти ембріони динозаврів у “Парку Юрського періоду”, обійшла колекціонерам в 250 тисяч доларів, а бластер, який носила Керрі Фішер у “Поверненні джедая”, покупці оцінили в 150 тисяч доларів.

Деякі лоти, які не продали на аукціоні в понеділок, все ще доступні, зокрема червоні стрінги Марка Едді з фільму “Повний Монті”, за ціною всього в 625 доларів. 

Сокиру Джека Ніколсона з

Сокиру Джека Ніколсона з “Сяйва” продали за 125 тисяч доларів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *