Пиришки-пупиришки проти штучного інтелекту: Потап оцінив загрозу ChatGPT для своєї творчості

Репер Потап продовжує свої мандрівки світом. Олексій Потапенко (справжнє ім’я чоловіка співачки Насті Каменських) опублікував детальний маршрут своїх останніх подорожей. А також несподівано 43-річний зірковий уродженець Києва, до якого в суспільстві різне ставлення, поміркував про розвиток штучного інтелекту.

Про це Інформатор-Україна дізнався з соцмереж Потапа, зокрема, з Instagram, на який підписані понад півтора мільйона фолловерів.

Потап зазначив, що він створює багато музичного контенту, а зараз уже постає питання, чи здатен штучний інтелект конкурувати у творчості з людиною. Наприклад, щоб згенерувати пісню через ChatGPT потрібно лише декілька секунд, проте як людина може витрачати на це місяці. Щоб штучний інтелект навчився писати пісні, він аналізує велику кількість текстів і музики, а потім на цій основі генерує свої. Тому найбільші музичні лейбли та штучний інтелект вже розпочали боротьбу за авторські права. Такі компанії, як Universal, Sony та Warner, офіційно заборонили використовувати їхню музику штучним інтелектом від OpenAI, Microsoft, Google, Suno, Udio та інших.

“Також музичні компанії намагаються перетягнути на свою сторону стрімінгові платформи Spotify та Apple. Я не сприймаю штучний інтелект як конкурента, однак він може стати крутим помічником у генеруванні творчих ідей. А як ви думаєте, хто переможе у цій битві: штучний інтелект чи люди?”, – запитав в підписників Потап.

Олексій Потапенко на одній з музичних студій

Олексій Потапенко на одній з музичних студій

Не обійшлось без жартів від фолловерів Олексія Потапенка. Деякі з них висловили впевненість – лірику та талант чоловіка Насті Каменських навряд чи зможуть переплюнути сучасні технології. Інші ж користувачі соцмереж відповіли на запитання серйозно.

  • Скільки б штучний інтелект не з’їв літератури, пиришки-пупиришки він все одно не видасть. Так що можеш не переживати.
  • На жаль чи на щастя штучний інтелект пише такі різноманітні супер пісні вже с аранжуванням, що волосся дибом. Можна написати альбом за 10 хвилин.
  • Я думаю, що штучний інтелект буде і вже є крутим помічником у створенні муз. Але проблеми почнуться, коли він заявить на свої авторські права на всі пісні, які допоміг створювати!

Щодо подорожей Потапа, то він востаннє виїхав з України в жовтні 2023 року разом зі своєю зірковою дружиною. З того часу репер відвідав чимало країн. Зараз артист знаходиться в Іспанії (був в Болгарії). Саме там він зустрів початок повномасштабної війни.

“Лечу до Барселони! Саме в цьому місті знаходиться один із музичних та відео виробничих центрів, а також один із моїх офісів. Останнім часом для мене стало звичним літати між Дубаєм, Маямі, Лондоном і Барсою, впевнено ставимо на карту Софію як місто з великим і стрімким розвитком шоу-бізнесу. Наша експертиза в розважальній індустрії не лише відома, а й престижна. Професіоналів з України цінують у всьому світі, ми вміємо працювати і любимо нашу Батьківщину, не втомлюючись говорити про неї та допомагати”, – зазначив Потап.

      Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений POTAP (@realpotap)

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *