Драма Тоні Ноябрьової, вторгнення СРСР до Чехословаччини та комедія з Де Ніро: у кіно з 30 травня

Вже цьго тижня 30 травня в український прокат вийдуть стрічки “Езра. Неналежна поведінка”, “Вторгнення. Операція “Дунай”, “Тест на тещу”, “Ти мене любиш?”, “Афтер”. 

Езра. Неналежна поведінка

Жанр: комедія/драма, країна – США

У головних ролях: Роберт Де Ніро, Роуз Бірн, Віра Фарміга

Колись Макс Брендел (Боббі Каннавале) мав успішну кар’єру та щасливу сім’ю. Разом з дружиною Дженною (Роуз Бірн) вони ростили сина Езру. Ніхто не чекав, що Макс захоче так раптово змінити усе в своєму житті. Він з легкістю відмовився від набутого досвіду аби стати стендап-коміком. Лише його батько Стен (Роберт Де Ніро) підтримав відчайдушного гумориста. Аби не лишати Езру без батьківської турботи, Макс вирішив разом з ним вирушити у довгу подорож. Питати Дженну чи згодна вона на таке не обов’язково, бо ж і так зрозуміло, що вона б ніколи не погодилася.

Комедія “Езра. Неналежна поведінка” зібрала разом чимало голлівудських зірок першої величини. Серед них володарі премії “Оскар” Роберт Де Ніро та Вупі Ґолдберґ, володарка Кубку Вольпі Венеціанського кінофестивалю Роуз Бірн, а також Віра Фарміґа та Боббі Карнавале. Основні зйомки проходили у Вествуді та Джерсі-Сіті восени 2022 року. Прем’єра комедії відбулася на кінофестивалі у Торонто на початку вересня 2023 року.

Вторгнення. Операція “Дунай”

Жанр: трилер, країни – Україна, Чехія, Литва

У головних ролях: Томаш Тепфер, Зузана Маурі, Олександр Ігнатуша, Сергій Дашевський, Олег Примогенов

Велика травнева українська прем’єра надзвичайно важливої картини, яка ще раз доводить, що історія буде повторюватись, якщо ворога не зупинити!

Політичний трилер про події 1968 року в країні – заручниці соціалістичного табору, тоді ще Чехословаччині, до якої вторглися радянські танки для придушення національно-визвольних настроїв. Події Празької весни, коли народ повстав проти окупантів, максимально корелюються з тим, що відбувається в Україні. Важливе кіно для розуміння, що КДБ продовжує діяти за тією самою методичкою. Фільм створено за підтримки Посольства Чехії в Україні та Чеського Культурного Центру.

Тест на тещу

Жанр: комедія, країна – Франція

У головних ролях: Крістіан Клав’є, Дідьє Бурдон, Сільві Тестю, Маріанн Денікур

Аліс (Хлоя Куллу) та Франсуа (Жульєн Пестель) планують невдовзі одружитися, тож настав час познайомити батьків. Аліс походить із заможної аристократичної родини та виросла у найбільшому палаці у Аквітанії, стіни якого завішані портретами предків. Батько дівчини Фредерік (Крістіан Клав’є) досконало знає усіх своїх пращурів та неймовірно пишається своїм походженням. Батько хлопця, Жерар (Дідьє Бурдон), пишається передусім виробами французького автопрому. Він продавець у автосалоні, тож для поїздки до майбутніх родичів взяв з салону найкращу машину. Звісно, французьку. Аби атмосфера під час першої зустрічі не була напруженою, наречена підготувала ДНК-тести для усіх батьків. Несподівані результати змусять чотирьох дорослих неабияк понервуватися.

Комедія “Тест на тещу” створена режисером та сценаристом Жульєном Ерве. Він відомий тим, що впродовж 15 років писав сюжети для популярної телепередачі «Les Guignols de l’info» – сатиричного лялькового шоу.

Ти мене любиш?

Жанр: драма, країна – Україна, режисерка: Тоня Ноябрьова

У головних ролях: Карина Химчук, Максим Михайліченко, Наталія Лазебнікова, Олександр Жила, Андрій Шабанов

До розпаду радянського союзу лишається близько року. Єдина донька в родині київського режисера Льва (Максим Михайліченко), 16-річна Кіра (Карина Химчук) жадібно хоче подорослішати. Однак ті аспекти дорослого життя, з якими вона стикається, не сильно її радують. Новина про розлучення батьків викликає в дівчини бажання вкоротити собі віку. На щастя, що працівник швидкої допомоги Міша (Олександр Жила) добре знає свою справу.

Драма “Ти мене любиш?” створена у копродукції України та Швеції. Це друга повнометражна робота київської режисерки Тоні Ноябрьової. Вона донька відомого у 90-х телеведучого Іллі Ноябрьова і багато в чому фільм має автобіографічні риси. Зйомки велися у Києві – заради цього перекривали один з мостів у годину пік. Аби відтворити епоху, по всій країні відшуковували машини та автобуси, якими користувалися у ті роки. Світова прем’єра фільму відбулася на Берлінському кінофестивалі, а українська – на Одеському.

Афтер (18+)

Жанр: драма, країна – Франція / Kyiv Music Film

У головних ролях: Луїз Шевільот, Маджд Мастур

У паризькому техно-клубі зустрічаються двоє. Фелісі – адвокатка у кримінальних справах. Саїд – водій “убера”, який щойно закінчив зміну. Ніч, музика та ейфорія породжують в них взаємне захоплення, і вечірка плавно переходить у квартиру Фелісі. Дві людини з різних світів та з різними поглядами стають близькими, попри всі умовності. Аж поки ранок не поверне їх до звичного життя, де в центрі Парижа вирують протести “жовтих жилетів”.

“Афтер” – це реконструкція спільноти прихильників електронної музики, яка існує у безпечному просторі, стираючи межі між соціальним статусом, расою та сексуальною орієнтацією. Хоч фільм є ігровим, його стиль нагадує документальну роботу. Стрічка була представлена на 73-му Берлінському кінофестивалі, в 2023 році. 

Режисер Антоні Лапіа вивчав образотворче мистецтво в Парижі та Мадриді, потім кіно в Університеті Paris 8, де він зпродюсував і зняв два короткометражні фільми. У 2011 році він приєднався до La fémis і зняв стрічку Панда з Солен Ріго та Фіннеганом Олдфілдом. Пізніше він створив п’ятнадцять фільмів із Société Acéphale, працюючи тим часом і над власними проектами. After — його перший повнометражний фільм. 

Ціну квитків, розклад сеансів в кінотеатрах вашого міста можна подивитися тут:

Мультиплекс
Планета Кіно
Контрамарка
Кіноафіша

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *