Навчився визначати неіснуючі збори на ЗСУ: ведучий шоу на Новому каналі поділився своїм досвідом

Цього року в актора, гумориста Єфима Константиновського стався справжній прорив на телебаченні. Він став ведучим грандіозного проєкту “Поле”, яке відзняли в Нідерландах. Також разом з шоуменом Володимиром Дантесом та блогеркою, ексучасницею гурту Nikita Дашею Астаф’євою долучився до шоу “Хто знає”. Всі вони виходять на “Новому каналі”, якому Фіма (так його називають колеги) розповів, як відрізнити фейковий збір від реального. Та чому намагається не надокучати друзям-військовим.

З початком повномасштабної війни 32-річний зірковий уродженець Дніпра вважає допомогу військовим головною роботою кожного українця. Телеведучий тримає звʼязок з друзями-військовими: переписується, дякує за їхню відвагу та намагається якнайшвидше закрити нагальні потреби.

“У мене багато друзів-військових. Когось я знав у цивільному житті, з кимось познайомився через збори. Але я стараюся спілкуватися з кожним, дізнаватися, які в них потреби. Чесно кажучи, завжди намагаюся не надокучати військовим, бо розумію, що в них є важливіші справи, ніж потеревенити. Та якщо комусь з них захочеться поговорити, я завжди відповім. Зокрема, серед друзів на фронті є гравець нашої команди “Дніпро” Валерій Войцеховський. Коли почалася повномасштабна війна, він був у Польщі. Однак приїхав до України і 25 лютого (2022 року, – Ред.) пішов до військкомату. Бачилися з ним кілька разів, коли Валері давали відпустку. Під час однієї з таких він відсвяткував весілля, і ми всією командою його вітали”.

Футболіст, нині захисник України Валерій

Футболіст, нині захисник України Валерій Войцеховський

Зі ще одним військовим Фіма познайомився просто на вулиці, що неабияк його здивувало. Зараз, за словами Констаниновського, про це йому кумедно та соромно згадувати.

“Але тоді було дуже дивно та підозріло. Трапилося це в центрі Києва, на Хрещатику. До мене підійшов незнайомець, представився і розповів про збір, який попросив підтримати. Я подякував йому, але попередив, що мушу перевірити. Адже впевнений: хоч що б писали чи розповідали, завжди потрібно перевірити інформацію про збори. Його розповідь підтвердилася. І зараз мені соромно, що одразу не повірив йому. Ми й досі спілкуємося, я часто допомагаю йому закрити збори”.

Також новоспечений телеведучий “Нового каналу” познайомився зі ще одним військовим з його батальйону, Олександром. З ним Фіма завжди на звʼязку.

“Він відправляє мені класні відео, як наші захисники знищують ворогів. Взагалі з військовими круто спілкуватися. Завдяки цьому я розумію, наскільки складна ситуація на фронті. Це, до слова, мотивує ще більше донатити та збирати на потреби армії”, – зізнався Константиновський.

Єфим Констаниновський та військовослужбовець Олександр

Єфим Констаниновський та військовослужбовець Олександр

Чотири місяці тому Єфим створив Telegram-канал, у якому публікує лише щоденні донат-нагадування про ті збори, які особисто перевірив та довіряє. До речі, є один лайфхак від Констаниновського, як перевірити, що той чи інший збір справжній.

“За час існування мого Telegram-каналу зрозумів, що є багацько людей, які придумують неіснуючі збори та закривають неіснуючі потреби. В Instagram я з таким не стикався, бо там одразу видно, як довго волонтер працює, на що збирає, чи не шахрай. А от у Telegram мені і відправляли фейкові військові квитки, і казали, що не мають акаунту в Instagram. Тому закликаю кожного перевіряти збір перед тим, як репостити інформацію про нього або закидувати на “банку”.

Намагаюся не надокучати військовим: співведучий Астаф’євої та Дантеса розповів, хто з його друзів на фронті 3

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *