На сцену вийдуть суперзірки: окрім Alyona Alyona та Jerry Heil у першому півфіналі буде на що подивитися

Вже сьогодні, у вівторок, 7 травня, о 22:00 у прямому ефірі пройде перший півфінал “Євробачення 2024”, в якому бере участь Україна. Alyona Alyona та Jerry Heil вийдуть на сцену стадіону Malmö Arena (місто Мальме, Швеція) під 5 номером. Всього ж 15 учасників першого півфіналу змагатимуться за право потрапити у фінал конкурсу.

Окрім цих країн на сцені виступлять й запрошені зірки. Серед них – чимало артистів пісенного конкурсу “Євробачення” минулих років.

Виступити у першому півфіналі організатори запросили Елені Фурейру, Еріка Сааде та Chanel (Шанель). Номер під назвою United By Music (“Об’єднані музикою”) продемонструє не лише офіційне гасло пісенного конкурсу, а й заклик про те, що не обов’язково виграти конкурс, щоб стати тріумфатором “Євробачення”. Після участі в конкурсі, ці троє виконавців здобули нових шанувальників і з того часу випустили безліч хітів.

Разом із 24 танцюристами на сцені Елені, Шанель та Ерік виконають пісні, з якими брали участь у конкурсі. Саме з цього і розпочнеться перший півфінал “Євробачення-2024”. Фурейру із піснею Fuego посіла друге місце на “Євробаченні 2018” у Португалії. Це й досі найкращий результат Кіпру на пісенному конкурсі. Елені набрала 436 балів.

Співачка з Кіпру Елені Фурейру

Співачка з Кіпру Елені Фурейру

Сааде приніс Швеції бронзу на конкурсі 2011 року (проходив в німецькому Дюссельдорфі). Його пісня Popular стала хітом, а третє місце Еріка залишається у п’ятірці лідерів таблиці результатів для країни за останні два десятиліття. Chanel здобула найкращий для Іспанії результат на “Євробаченні” з 1995 року. На конкурсі в італійському Турині (2022) Шанель вивела Іспанію на третє місце з піснею SloMo та принесла країні найвищі бали за весь час – 459.

Іспанська співачка Chanel та шведський виконавець Ерік Сааде

Іспанська співачка Chanel та шведський виконавець Ерік Сааде

Також у першому півфіналі “Євробачення” виступить шведський співак Беньямін Інгроссо, який з піснею Dance You Off брав участь на “Євробаченні 2018” у Лісабоні. У Мальме артист виконає попурі з декількох пісень, які звучали в його нещодавньому європейському турі Better Days Tour.

Шведський співак Беньямін Інгроссо

Шведський співак Беньямін Інгроссо

Пряма трансляція першого півфіналу “Євробачення-2024” розпочнеться на телеканалі “Суспільне Культура” о 22:00. Коментуватиме шоу незмінний ведучий – Тімур Мірошниченко. Він уже 19 років є українським голосом “Євробачення”. Також півфінал можна дивитися на діджитал-платформах та слухати на радіо “Промінь”.

Як голосувати на “Євробаченні”

Цього року в систему голосування на пісенному конкурсі було внесено низку змін. Глядачі з усього світу, окрім тих, хто перебуває в країнах-учасницях, тепер можуть голосувати за свої улюблені пісні протягом 24 годин перед кожним півфіналом і великим фіналом. Проголосувати за представниць України можуть українці і за кордоном. Водночас за Alyona Alyona та Jerry Heil не можна віддати голос в Україні.

Як голосувати за Україну з інших країн

Як голосувати за Україну з інших країн

Голосування у півфіналі розпочнеться після виконання останньої пісні та триватиме приблизно 15-25 хвилин. Глядачі можуть віддати свої голоси за допомогою застосунків для iOS, Android або Windows. Зокрема, через додаток Evrovision Song Contest можуть голосувати з країн, які не беруть участь у конкурсі. Також із країн, які не беруть участь у конкурсі, можна проголосувати через спеціальний сайт. Голосування для таких глядачів розпочнеться після закінчення трансляції другої генеральної репетиції обох півфіналів напередодні ввечері та завершиться на початку прямого ефіру.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *