Ми не можемо влаштувати похорон: на фронті загинув відомий актор, його тіло залишилося на полі бою

Війна, яку розв’язав в Україні диктаторський режим Путіна, продовжує забирати найкращих синів та доньок нашої країни. На фронті загинув актор, музикант, артист Національної капели “Думка” і Open Opera Ukraine Ігор Воронка. Поки що тіло захисника нашої країни знаходиться на території, яку контролюють росіяни.

Про це Інформатор-Україна дізнався з соціальних мереж дружини полеглого військовослужбовця ЗСУ, скрипальки, викладачки Марини Раєвської.

“З великим сумом хочу повідомити, що я отримала звістку від побратимів мого чоловіка Ігоря Воронки про його загибель на полі бою ввечері 6 липня. Наразі ми не можемо влаштувати похорон і отримати офіційні документи про його загибель, оскільки ця територія захоплена. Тому він офіційно значиться як зниклий безвісти. Я пишу це, але досі не можу в це повірити… Ми втратили чудового чоловіка, батька і друга. Він назавжди залишиться в наших серцях. Дякую всім за вашу підтримку та добрі слова в цей важкий для нас час”, – написала дружина захисника.

Полеглий артист, військовослужбовець Ігор Воронка

Полеглий артист, військовослужбовець Ігор Воронка

Свій останній допис Ігор Воронка зробив 4 липня. Це був репост матеріалу одного з видань про військове керівництво, яке, за словами командира роти 206-го батальйону 241-ї бригади ТРО Романа Кулика, ставить складні завдання.

Останній допис Ігоря Воронки в соцмережах

Останній допис Ігоря Воронки в соцмережах

За час війни Воронка не публікував фото та відео з війни. На декількох світлинах у соцмережах його відзначали побратими.

Ігор Воронка (праворуч зверху від прапору) з побратимами. Фото: Facebook/detcomfreak

Ігор Воронка (праворуч зверху від прапору) з побратимами. Фото: Facebook/detcomfreak

Свої співчуття родині полеглого військовослужбовця, який був з шоу-бізнесом та культурою на “ти”, висловили його колеги та друзі. Для багатьох новина про загибель Ігоря стало шоком.

  • “Ми втратили надзвичайно талановитого музиканта і актора. З 2017 року, від першої оперної постановки, Ігор був частиною команди в наших пошуках та експериментах, завжди готовий до нового досвіду та взаємодії. Невимовний біль. Щирі співчуття родині та близьким. Світла памʼять”, – зазначили в колективі Open Opera Ukraine.
  • “14 квітня, сержант Атос (позивний Ігоря Воронки. – Ред.) ризикуючи власним життям, витягнув разом зі мною пораненого Хому під час обстрілів в машину евакуації, за що отримав медаль “За порятунок життя”, а через кілька днів, знов ризикуючи, забрав тіло нашого побратима Шамана з під носа ворога. А 4 липня він пішов у останній свій бій, в якому командував відділенням до останнього свого подиху. Одже Атос талановито грав, співав і воював, повний список його бойових заслуг має війти в книгу про нього. Щиро вірю, що його син Олексій буде теж талантом України”, – написав побратим Ігоря Воронки, Сергій Демченко.
  • 6 липня у цій кривавій війні загинув мій дорогий друг, улюблений Дон Паскуале – Ігор Воронка. Моє серце розбите, нехай буде проклята війна! Дякую за честь співати з тобою!
    Невимовний біль, – написала артистка Ольга Буджак.
  • Ігор Воронка, друг Атос, мій командир взводу, загинув 6 липня, боронячи Батьківщину під селищем Нью Йорк. З перших днів великої війни ти став на захист України. Завжди і скрізь перший, підбадьорював нас словом, співом і музикою. Власним прикладом стійкості, спокою і рівноваги підтримував у важких ситуаціях. Спи спокійно, командире, – зазначив побратим Ігоря Воронки Андрій Яковенко.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *