“І Renault, і Hyundai. Радянського автопрому не буде”. У МВС розповіли, що в Україні замінять автомобілі, на яких складають іспит для отримання водійських прав

В Україні замінять автомобілі, на яких охочі отримати водійські права складають практичний іспит.

Про це в інтерв’ю “РБК-Україна”, опублікованому 25 травня, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

“Це буде і Renault, і Hyundai. Це не будуть застарілі марки, “Лад” точно не буде, радянського автопрому не буде. Машини до п’яти років випуску”, – запевнив глава МВС.

За словами Клименка, у цих машинах установлять щонайменше чотири камери.

“Найголовніше, що ваші руки, ноги й обличчя, а також вашого інструктора буде видно. Камера встановлена зверху і вона повністю бачить, які педалі інструктор натискає, чи перемикає він акселератор, чи допомагає крутити руль. Більше того, фронтальна камера буде показувати весь шлях руху автомобіля. Як він перелаштовується, паркується. Також працює аудіозапис. Усі підказки інструктора будуть фіксуватися. Усе відео й аудіо зберігатимуться в нас на сервері мінімум 30 днів. Що це дозволить? Це дозволить кожному, хто бажає здати екзамен, поскаржитися на дії інструктора”, – розповів міністр.

Клименко додав, що в Україні також зменшать кількість сервісних центрів, де можна скласти іспити – зі 148 до 55.

Крім того, теоретична підготовка кожного водія може відбуватися не лише в автошколах, але й самостійно чи з репетитором.

“Відповідно, ви потім приходите до сервісного центру і здаєте іспит”, – вказав глава МВС.

У Міністерстві внутрішніх справ України планують змінити умови складання теоретичних і практичних іспитів для отримання водійського посвідчення до кінця 2023 року.

Контекст:

Із 26 вересня 2022 року сервісні центри МВС змінили порядок отримання й заміни водійського посвідчення. Тепер немає різниці, куди звернутися, щоб відновити документи, скласти іспити або обміняти водійські права. Це можна зробити будь-де, незалежно від місця реєстрації.

У січні 2023 року у МВС презентували оновлений алгоритм дій під час отримання водійських прав.

У травні Клименко розповів про плани скоротити кількість сервісних центрів МВС в Україні й посилити контроль за складанням іспитів для отримання водійських прав.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *