У Києві створили реабілітаційний центр національної мережі Recovery, заснованої Віктором і Оленою Пінчуками

У Києві на базі державного медичного закладу створили реабілітаційний центр для поранених українських військових, пише “Обозреватель” 25 травня. Проєкт Recovery, у межах якого відкрили центр, заснували Віктор і Олена Пінчуки.

“Цей київський реабілітаційний центр абсолютно унікальний. Він створений “із нуля”: тут облаштовано все за найсучаснішими інклюзивними стандартами для зручності наших захисників і захисниць. Наші герої та героїні борються на військовому фронті за нашу з вами незалежність. І вони мають бути впевнені, що якщо з ними щось трапиться, буде загроза їхньому життю і здоров’ю, вони можуть розраховувати, що тут ми теж боротимемося за їхню незалежність. За їхню самостійність. За нашими оцінками, протягом року в наших центрах зможуть отримувати реабілітаційну допомогу понад 11 тис. військових. На наступний рік ми поставили собі не менш амбітні завдання”, – цитує видання Віктора Пінчука.

“Обозреватель” пише, що в будівлі – широкі коридори і дверні отвори, санітарно-гігієнічні зони для маломобільних пацієнтів. У центрі є два високофункціональні зали фізичної реабілітації, три кабінети апаратної фізіотерапії, масажні кабінети, кабінет ерготерапії, маніпуляційна, перев’язувальна, 12 інклюзивних палат на 30 ліжок. Площа центру – 1500 м2. У Recovery зібрали мультидисциплінарні команди лікарів фізичної реабілітаційної медицини, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, масажистів, асистентів, логопеда і психолога.

“Реабілітація – це один з основних процесів після хірургічного чи терапевтичного лікування, який прискорює безпосередньо процес відновлення військового. Я радий, що наші висококваліфіковані реабілітаційні команди можуть працювати на такому сучасному обладнанні, адже воно дозволяє повністю реалізувати потенціал фахівця й досягти того максимального ефекту, який може дати реабілітація. Recovery – це повністю оснащене відділення, яке відповідає сучасним вимогам протоколів із реабілітації й дозволяє проводити реабілітацію після ушкоджень будь-якої ділянки тіла, як післягостру, так і амбулаторну”, – зазначив головний лікар центру Recovery Ігор Кучма.

У матеріалі наголошують, що в Recovery займатимуться всім спектром порушень, зокрема  внаслідок мінно-вибухових травм. Реабілітація дасть змогу відновлювати ходьбу та інші функції. Центр уже приймає перших пацієнтів із пораненнями.

“Ми завантажували танки, коли безпілотник обстріляв нас разом із колоною техніки. Снаряд упав за два метри від нас. Коли зрозумів, що поранений, відчув, що не можу рухати ногами. До початку реабілітації в центрі мені було важко відчути навіть стопи, а зараз легко можу ними рухати і потихеньку відновлююся. Усім, хто поранений, хочу сказати, що все відновлюється і ми все зможемо!” – розповів один із поранених військових.

фотогалерея (1 з 5)

Фото: obozrevatel.com

Фото: obozrevatel.com

Фото: obozrevatel.com

Фото: obozrevatel.com

Фото: obozrevatel.com

Також київський центр має стати тренінговою базою для мультидисциплінарних команд проєкту Recovery і продовжувати навчання й підготовку українських фахівців-реабілітологів. Перший освітній семінар уже відбувся в Одесі.

“В Одесі та Дніпрі два нові інноваційні реабілітаційні центри для поранених військових національної мережі Recovery вже допомагають військовим відновлюватися після поранень на найсучаснішому обладнанні. Протягом поточного року національна мережа інноваційних реабілітаційних центрів Recovery включатиме 10 центрів на базі державних медичних закладів у Вінницькій, Дніпропетровській (два центри), Київській, Львівській, Одеській (два центри), Рівненській, Хмельницькій і Черкаській областях. Понад 11 тис. пацієнтів на рік зможуть отримати реабілітаційну допомогу в центрах Recovery”, – пише “Обозреватель”.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *