Незабаром за допомогою крові з пальця інфаркт можна буде визначити за 15 хвилин

Ця методика діагностики особливо корисна для працівників служб швидкої допомоги. Тим самим вони максимально оперативно поставлять діагноз і передадуть пацієнта лікарям в лікарню для необхідного термінового лікування, інформує Ukr.Media.

Вже дуже скоро для діагностики інфаркту може знадобитися лише одна крапля крові пацієнта, як показує дослідження вчених з Королівського коледжу Лондона. Виявляється, якщо людина зіткнеться з гострим болем у грудях, то її буде досить проколоти палець, що цілком під силу кожному медику швидкої допомоги. Вже через 15 хвилин він буде знати, чи має справу з інфарктом чи ні. Чим раніше поставлений діагноз, тим швидше пацієнт почне отримувати лікування і тим менше шкоди для його серця.

Кожен рік в лікарні надходять сотні тисяч пацієнтів зі скаргами на болі в грудях, і багато з них упевнені в тому, що стали жертвами інфарктів, хоча у двох третинах випадків подібні госпіталізації з інфарктами не пов'язані. Саме тому медицині гостро необхідний швидкий і точний тест, що відокремлює інфаркт від інших розладів і нездужань. Новий аналіз крові вимірює рівень білка в крові, який виростає у тому випадку, якщо серцевий м'яз пошкоджено. Дослідження показали, що тест дає дивно точні результати при інфарктах, а для його проведення потрібно мінімум крові.

Вже зараз творці цього тесту працюють над портативним девайсом, що нагадує глюкометр, який можна було б застосовувати до працівників служб швидкої допомоги. Вчені очікують, що всі ці пристрої та технології надійдуть у розпорядження лікарів і парамедиків вже через два роки.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *