Лікарі розкрили, скільки хвилин потрібно мити полуницю, щоб на ягодах не залишилося жодного глиста

Стартував довгоочікуваний сезон полуниці, і багато хто чекає, коли вже можна буде з'їсти багато улюбленої ягоди. За словами лікарів, крім переїдання, на них може чекати ще одна небезпека — дуже часто полуницю не миють ретельно, і на поверхні залишаються бактерії, віруси і найпростіші, інформує Ukr.Media.

Вони додали, що згідно з результатами досліджень, на поверхні цих ягід може перебувати значний обсяг бактерій, вірусів і найпростіших мікроорганізмів. Низка з них, на кшталт кишкової палички, кронобактера або лістерій, можуть спричинити серйозний розлад шлунково-кишкового тракту, що супроводжується нудотою, блювотою, діареєю. Також висока ймовірність заразитися глистами, а на самих ягодах можуть бути залишки добрив, які можуть чинити токсичний вплив на організм.

На думку медиків, промивання полуниці під струменем прохолодної води протягом однієї хвилини видаляє майже 80% хвороботворних мікроорганізмів. Для видалення решти 20% і пестицидів необхідна ретельніша обробка водою, розчину соди з водою або столовим оцтом, у який слід помістити ягоди на 15-20 хвилин, а потім промити їх чистою проточною водою.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *