Лікарі пояснили, чому холодні напої не можна пити через соломинку

З настанням теплої погоди дедалі частіше хочеться втамовувати спрагу смачними та прохолодними напоями. Однак фахівці попереджають, що це може бути небезпечно для здоров'я, інформує Ukr.Media.

Існує думка, що вживання такого напою, як холодне молоко, може викликати ангіну. Але лікарі розповіли, що патогенні збудники такого захворювання не передаються з молоком. Однак ризик інфікування все-таки є. Річ у тім, що тригером для розвитку ангіни може виступати низька температура напою.

До того ж у непастеризованому молоці справді можуть виявитися патогенні мікроорганізми: віруси, грибки та бактерії. Хоча вони, за словами експертів, тільки в рідкісних випадках можуть стати причиною ангіни після вживання молока, все-таки можуть завдати неприємностей. Нерідко через вживання парного молока бувають проблеми зі шлунково-кишковим трактом у вигляді порушення травлення, болю в животі та розвитку запального процесу.

А ось пити будь-яку рідину з холодильника, зокрема молоко, рекомендується вкрай обережно. При цьому не слід використовувати трубочку. В іншому разі холодний напій здатний призвести до різкого спазму м'язів горлянки та здавлювання судин. Що згодом може викликати неприємні больові відчуття в горлі.

Якщо вже ви й вирішили насолодитися прохолодним напоєм, робіть це повільно, пийте маленькими ковтками, витримуючи невеликі паузи між ними. Не використовуйте соломинку або трубочку, щоб рідина встигала зігрітися в ротовій порожнині до того моменту, коли вона потрапить у горло.

У разі появи неприємних відчуттів після вживання холодного лимонаду або молока лікарі радять випити що-небудь тепле або розсмоктати льодяник. Це допоможе зняти спазм і позбавить болю. Якщо больовий синдром не минає, необхідно звернутися по медичну допомогу до лікаря.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *