Гастроентерологи назвали хворобу, при якій не можна їсти роли

Роли корисні тим, що в будь-якому вигляді риби містяться білки, вітаміни групи D, жирні кислоти омега, фосфор, йод, магній та інші мікронутрієнти, розповіли лікарі-гастроентерологи, інформує Ukr.Media.

За словами фахівців, завдяки вживанню цього продукту зміцнюється кісткова тканина, стінки вен, артерій, поліпшується кровотік і виводиться холестерин. Крім того, в ролах використовуються листи норі, а вони багаті кальцієм, натрієм, фосфором, йодом, залізом, вітамінами А, Е і С. Соєвий соус, зі свого боку, допомагає відновити водно-сольовий баланс в організмі, а васабі має протизапальний і протипухлинний ефект.

Маринований імбир, що додається до ролів… багатий на магній, калій, мідь. Він допомагає боротися з бактеріями і вірусами, покращує пам'ять і увагу, послаблює м'язові болі та знижує холестерин, зазначили медики.

Однак в улюбленої багатьох людей японської страви є і протипоказання: через цукор і рисовий оцет, які використовуються при приготуванні, їх не варто вживати людям з діабетом. Рис для ролів менш поживний, ніж звичайний, і містить багато вуглеводів, що загрожує набором ваги. Великими проблемами також загрожує надлишок у продукті йоду, застерегли гастроентерологи.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *