Відбитий наступ росіян на Авдіївку. Чи є ризик повторення масованої атаки?

Відбитий наступ росіян на Авдіївку. Чи є ризик повторення масованої атаки? 02.11.2023 14:00 Укрінформ Наступаючи на Авдіївку, окупанти зазнали значних втрат. Проте наші захисники кажуть: росіяни збирають сили для повторного наступу

У новому відео проєкту «Український Свідок» – гранатометник Окремої президентської бригади ім. Богдана Хмельницького, яка працює в зоні відповідальності 110 ОМБр. Бійці, зокрема, цих підрозділів відбили наступ росіян на Авдіївку. Позивний гранатометника – «Якудза». Його звати Іван. Йому 21 рік, три з яких хлопець служить в армії.

Якудза розповів, як під час російського наступу на Авдіївку перша лінія оборони перетворилася на «нуль» – тобто на лінію фронту. «Ми були готові та чекали, – розповідає він. – Нам уже підвезли БК (боєкомплекти), я передивлявся відео, які фільмували наші дрони. На одному з них я побачив, як у наш бік вирушає велика колона техніки. У цей час ворог почав артпідготовку…»

Хлопці прийняли бій і відстояли позиції. «Зараз у нас усе добре, – каже Іван. – Проте росіяни все одно нас регулярно обстрілюють».

Якудза з побратимами тримали оборону чотири дні. В окопі хлопець і ночував – спав просто на зброї. За його словами, росіяни кинули на штурми багато солдатів. «Особисто я з одного боку посадки нарахував сорок сім трупів, – розповідає він. – Скільки їх було з іншого боку посадки – невідомо. Багато трупів лежали й посеред поля».

Іван пояснює таку кількість втрат тим, що ворог діяв украй необережно. «Броньована машина крутиться на місці, наче не знає, куди рушити, – згадує він. – Ти вибігаєш із траншеї та лупиш прямо по машині. Піхота лізе на терикони по 15-20 людей, як ті мурахи. По них луплять наші танки та артилерія».

Чи можливий повторний наступ росіян на авдіївському напрямку? «Ми очікуємо на розвиток подій, – каже він. – Завдяки нічним дронам ми бачимо групи ворога, що заходять на позиції. Гадаємо, що ворог збирає сили для нової масованої атаки».

«Український Свідок»

ЗСУ Авдіївка Військові Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *