Огляд «Війна в Україні за тиждень» з 24 по 30 червня

Огляд «Війна в Україні за тиждень» з 24 по 30 червня 01.07.2024 07:00 Укрінформ Офіційно розпочалися переговори про вступ України до Євросоюзу. Україна підписала безпекові угоди з ЄС, Литвою та Естонією ВІДЕО

24.06/ Кравець: Військово-транспортний обов'язок: чи всіх стосується?

25.06/ Сюжет про театр ветеранів

25.06/ Долгов: Вступ до ЄС: старт переговорів

25.06/ Шамрай: Оновлення даних через ЦНАП: як справи у Києві?

26.06/ Долгов: Безпекові угоди, що вони гарантують

27.06/ Рейтерович: на що підуть гроші від заморожених російських активів?

27.06/ Беседін: Куп'янськ: життя на межі виживання

28.06/ Старенький: арешт рахунків і майна, якщо не оновив дані в ТЦК

ФОТО

24.06/ Російські війська вдарили по промисловому об`єкту в Одесі

24.06/ Держприкордонслужба провела день рекрутингу у Львові

26.06/ Всеукраїнський форум «Культура під час війни. Людський капітал»

2606/ «Гроші на ЗСУ!»: одесити пікетували сесію міськради

26.06/ Бригада «Холодний Яр» відкрила перший рекрутинговий центр у Львові

27.06/ Фотовиставка Катерини Клочко «Це мій дім» у Запоріжжі

27.06/ Укрпошта випустила нову марку, присвячену платникам податків

27.06/ Спецпогашення марки «Податки. Армія. Перемога» у Дніпрі

28.06/ У Дніпрі російська ракета влучила в багатоповерхівку

28.06/ У Львові відбувся концерт Ніно Катамадзе для військовослужбовців, які проходять реабілітацію

29.06/ Ракетний удар по Дніпру: тривають рятувальні роботи в пошкодженій багатоповерхівці

29.06/ Наслідки російського обстрілу багатоповерхівки у Дніпрі

29.06/ У Дніпрі відбулася акція на підтримку військовополонених

29.06/ Російські війська вдарили ракетами по центру міста Вільнянськ

БОЙОВІ ДІЇ

967  бойових зіткнень відбулося на фронті за тиждень з 24 по 30 червня за даними Генштабу.

У Військово-морських силах ЗСУ надали уточнену інформацію щодо знищення 21 червня складу з безпілотниками та супутньої інфраструктури у Краснодарському краї РФ. Загалом було знищено 120 безпілотників різних видів.

З початку року, з 1 січня 2024 року, російські загарбники випустили по території України 2277 ударних безпілотників типу Shahed, і сили протиповітряної оборони знищила близько 86% з них – 1953 БПЛА.

Сили ППО за тиждень збили 5 із 6 ракет, 33 із 33 дрони «Шахед».

СтратКом ЗСУ вперше опублікував мапу уражених російських літаків за перші шість місяців 2024 року. Зокрема, уражені більш як 30 російських військових літаків: дев'ять Су-25; один Су-57; два МіГ-31; близько 13 Су-34; один Су-35; один Су-35С; два літаки А-50; один Іл-22М11; один Ту-22М3

Аеророзвідники 3 бригади оперативного призначення «Спартан» на Харківському напрямку 25.06 знищили два зенітних ракетно-гарматних комплекси «Панцирь-С1».

26.06 Президент Зеленський разом із головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським і новим командувачем Об’єднаних сил ЗСУ Андрієм Гнатовим перебував у Донецькій області. Зеленський провів на Донеччині нараду щодо безпеки та соціальної підтримки, під час якої представив новопризначеного командувача Об'єднаних сил ЗСУ Андрія Гнатова.

27.06 міністр оборони Рустем Умєров і головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відвідали пункт управління однієї з механізованих бригад на Сіверському напрямку.

Ситуація на фронті по днях тижня

24.06

  • У ЗСУ спростували повідомлення про нібито повне захоплення російськими військами населеного пункту Новоолександрівка на Покровському напрямку.
  • На Куп’янському напрямку були 4 спроби росіян просунутися, бої точилися неподалік Піщаного та Стельмахівки.
  • На Лиманському напрямку кількість атак за сьогодні збільшилась майже вдвічі – до 18.Штурмові дії були в районах Греківки, Копанок, Невського, Серебрянського лісництва, Тернів та Синьківки.
  • На Покровському напрямку були боєзіткнення в районах Сокола, Новоселівки Першої, Новоолександрівки, Євгенівки, Олександрополя та Воздвиженки. Напрямок залишається найгарячішим.

25.06

  • На Харківському напрямку були бої поблизу Вовчанська.
  • На Куп’янському напрямку російські загарбники за підтримки авіації шість разів намагалися витіснити українських захисників із займаних позицій у районах Степової Новоселівки та Піщаного.
  • На Покровському напрямку – найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили вже 37 спроб потіснити захисників із займаних позицій в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Яснобродівки.

26.06

  • Росіяни тричі атакували на Харківському напрямку, у районі Вовчанська. Усі штурми підрозділи Сил оборони відбили.
  • На Лиманському напрямку ворог провів дев’ять спроб потіснити підрозділи Сил оборони поблизу Греківки, Копанок, Тернів, Торського, Макіївки та Невського.
  • На Краматорському напрямку російські окупанти не полишають спроб потіснити оборонців із займаних позицій біля Північного і Залізного.
  • На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень, із початку доби армія РФ здійснила вже 20 атак на позиції українських військ у районах Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої, Воздвиженки та Прогреса. Сили оборони стримують натиск.
  • На агрегатному підприємстві у Вовчанську заблоковані кілька десятків окупантів, які намагаються прорватися та зазнають втрат.

27.06

  • Ворог намагається прорватися до Часового Яру, найгарячіше – на Покровському і Торецькому напрямках.
  • На Харківському напрямку війська РФ продовжують атакувати. Бої точаться в районі Вовчанська. Штурмові дії ворога поблизу Липців зупинено Силами оборони.
  • Російський агресор проявляє активність на Торецькому напрямку, а саме, в районах Північного та Нью-Йорка.
  • Українські захисники витіснили окупантів з мікрорайону «Канал» у місті Часів Яр Донецької області.

28.06

  • На Харківському напрямку відбулося шість бойових зіткнень, Сили оборони знищили близько 120 окупантів. Водночас через загибель російських командирів деякі ворожі підрозділи відмовляються виконувати бойові завдання.
  • На Куп’янському напрямку противник шість разів штурмував оборонні рубежі наших підрозділів у районах Степової Новоселівки, Стельмахівки, Синьківки та Кругляківки. Українські воїни стійко тримають оборону.
  • На Курахівському напрямку без успіху завершились п’ять ворожих штурмових дій поблизу Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки. Втрат позицій не допущено.

29.06

  • На Краматорському напрямку російські окупанти намагаються просунутись уперед в районах Часового Яру і Калинівки.
  • На Лиманському напрямку з початку доби загарбники РФ здійснили три спроби покращити тактичне положення біля Невського, бойові дії тривають.
  • На Покровському напрямку, як і останнім часом загалом, найвища інтенсивність російських атак. Боєзіткнення були у районах Новоолександрівки, Воздвиженки і Прогреса.

30.06

  • На Лиманському напрямку боєзіткнення відбулися в районі Макіївки та Торського. Від початку доби армія РФ уже чотири рази намагалася просунутися на цьому напрямку.
  • На Краматорському напрямку російські загарбники атакують у районах Часового Яру та Кліщіївки. Від початку доби вже відбулося п’ять штурмових дій.
  • На Торецькому напрямку окупанти РФ проявляють активність у районі Торецька, Північного та Південного.
  • На Покровському напрямку спостерігається найбільша активність ворога. З початку доби російські війська вже 23 рази намагалися атакувати, боєзіткнення були в районах Воздвиженки, Новоселівки Першої та Сокола.

У травні були зафіксовані 715 випадків застосування російськими окупантами  боєприпасів із вмістом небезпечних хімічних речовин, що на 271 випадок більше, ніж за попередній період.

ВІЙНА: ВТРАТИ І НАСЛІДКИ

Ворог: втрати і наслідки

Загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 по 30 червня 2024 року становлять:

  • 8 340 загарбників
  • 61 танк
  • 115 бойових броньованих машин
  • 338 артилерійських систем
  • 2 РСЗВ
  • 10 засобів ППО
  • 1 літак
  • 219 БПЛА оперативно-тактичного рівня
  • 9 крилатих ракет
  • 395 одиниць автомобільної техніки й автоцистерн
  • 71 одиниця спеціальної техніки РФ.

У селі Новонікольське Тамбовської області РФ після атаки БПЛА виникла пожежа на вузловій станції магістральних нафтопродуктопроводів. Дрон влучив у резервуар з нафтою лінійної виробничо-диспетчерської станції «Никольське» АТ «АК «Транснафтопродукт». Це вузлова станція магістральних нафтопродуктопроводів. Внаслідок атаки виникла пожежа. За офіційними даними, ніхто не постраждав.

У ніч проти 28 червня безпілотники атакували завод мікроелектроніки «Кремній Ел» у Брянську та військову частину в місті Карачев Брянської області РФ.  На заводі пошкоджено дах виробничого корпусу, у військовій частині – склад.

Бійці ГУР МОУ 25 червня в Ольховатському районі Воронезької області РФ уразили польовий склад боєприпасів російської армії. Була пожежа з детонацією.

Активісти кіберспільноти BO_Team спільно з фахівцями Головного управління розвідки Міністерства оборони України 29.06 здійснили чергові атаки на російські компанії, які підтримують війну

ГУР України 26.06 атакувало російських інтернет-провайдерів в тимчасово окупованому Криму. Місцева окупаційна адміністрація попередила жителів півострова, що найближчим часом можливі перебої з доступом до мережі.

У Тверській області РФ 27.06 дрони атакували завод із виробництва авіаційного пального . За даними джерел, на підприємстві пошкоджені трубопровід, дах та будівля одного з цехів.

Кіберфахівці ГУР МОУ 27.06 «вимкнули» в Криму касові апарати та зупинили рух по Керченському мосту. Масована DDos-атака здійснюється по серверах пропагандистських ЗМІ, операторів звʼязку, системи реєстрації та контролю руху по Керченському мосту

Україна: втрати і наслідки

Російські окупанти від початку повномасштабного вторгнення станом на 30.06 вбили в Україні 554 дитини і ще 1419 дітям завдала поранень.

Внаслідок обстрілів російськими окупантами Донецької, Херсонської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Харківської областей 31 людина загинула, 131 отримала поранення.

Внаслідок обстрілу Вільнянська 29 червня постраждали 43 особи, з них 7 загинули, серед них 3 дітей. Травмовані 36 осіб, серед них 9 дітей.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) 28.06 повідомило про руйнування станції зовнішнього радіаційного моніторингу ЗАЕС, яка нині перебуває під російською окупацією.

Внаслідок російського ракетного удару ввечері 28.06 у Дніпрі зруйновані чотири поверхи дев’ятиповерхового житлового будинку, 1 людина загинула, 12 отримали поранення.

Внаслідок російської агресії в Україні пошкоджено житлового фонду на 50 мільйонів кв.м.

У Донецькій області загарбники РФ 24.06  вдарили по Покровську, у результаті 5 людей загинули і 41 отримала поранення.

Бурштинська ТЕС після російських атак не підлягає відновленню. Більше 12 ракетних атак було спрямовано на наш енергетичний об'єкт.

24.06 стало відомо, що на фронті загинув відомий український хореограф Антон Смецький.

ВІЙНА: ПОЛІТИЧНІ РІШЕННЯ, ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРОРИВИ, ОПК, ДОПОМОГА СОЮЗНИКІВ

Український тил

Президент України Володимир Зеленський

  • 24.06 представив співробітникам Управління державної охорони нового очільника відомства – полковника Олексія Морозова.
  • привітав воїнів Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України з тридцятою річницею ЦСО.
  • 24.06 ухвалив рішення про заміну командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова.
  • 25.06 ввів у дію рішення РНБО України, яким продовжив санкції проти низки російських компаній та бізнесменів, а також осіб, пов'язаних з РФ, зокрема Дмитра Фірташа, Павла Фукса, Вадима Новинського.
  • 25.06 обговорив інвестиції в Україну з міністром з питань міжнародного співробітництва у сфері розвитку та зовнішньої торгівлі Швеції Йоганом Форсселом і представниками шведського бізнесу.
  • 25.06 звільнив Сергія Борзова з посади голови Вінницької обласної державної адміністрації.
  • 26.06 підписав закон, який спрощує отримання статусу учасника бойових дій
  • 27.06 вшанував пам’ять загиблих українських воїнів у Львові.
  • 28.06 зустрівся з президентом Світової легкої атлетики Себастьяном Кое
  • 28.06 нагородив кореспондента та фотокореспондента Національного інформаційного агентства «Укрінформ» Ольгу Звонарьову та  Вячеслава Мадієвського орденами «За заслуги» ІII ступеня.
  • 28 червня відзначив державними нагородами з нагоди Дня Конституції України воїнів, їх рідних, представників різних професій.
  • 29.06 зустрівся зі звільненим з російського полону заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джелялом, якого окупанти утримували в неволі з 2021 року.

***

Інтерв'ю Президента Зеленського колумністці The Philadelphia Inquirer Труді Рубін. Основні тези:

– позиція нинішньої влади США, а також лідера республіканців Дональда Трампа стосовно незапрошення України в НАТО не відповідає «політиці лідерів світу»;

– Зеленський не знає, як можна закінчити війну за одну добу, але якщо план кандидата в президенти США Дональда Трампа полягає в територіальних поступках з боку України, то це «погана ідея»;

– для ефективної протидії російським керованим авіабомбам (КАБам) потрібен дозвіл від США на застосування американських ракет великої дальності ATACMS по аеродромах углиб російських територій, де базуються літаки, що скидають КАБи на українські землі;

– Україну влаштує модель, в якій переговори з Росією вестимуться через посередників. Вона вперше була застосована на прикладі зернового коридору;

– запит на мобілізацію сформувало керівництво Збройних Сил України, і наразі вона йде за цим планом;

– у нас із Заходом можуть бути різні уявлення щодо слова «перемога». Для нас остаточна перемога – це момент сатисфакції.

Візити до України

Прем'єр-міністр федеральної землі Мекленбург – Передня Померанія Мануела Швезіг, яка очолює німецький бундесрат 24 червня прибула до Києва

  • Президент Зеленський під час зустрічі із Мануелою Швезіг відзначив ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами протиповітряної оборони і наголосив, що поставки додаткових систем ППО потрібні якнайшвидше.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з Мануелою Швезіг висловив вдячність Німеччині за підтримку і вагомий внесок у зміцнення України.
  • Голова ВРУ Стефанчук та Мануела Швезіг на зустрічі обговорили європейську та євроатлантичну інтеграцію України.

***

Президентка Словенії прибула до Києва. Президенти Зеленський і Наташа Пірц Мусар вшанували у Києві пам’ять полеглих захисників і захисниць України.

Володимир Зеленський поінформував Наташу Пірц Мусар про підготовку другого Саміту миру.

Президент України і президентка Словенії за підсумками зустрічі зробили заяви для ЗМІ. Головне:

  • Українські Сили оборони зупинили російський наступ на Харківщині, хоча там зараз непросто – Зеленський.
  • Зеленський заявив, що план закінчення війни буде готовий в цьому році.
  • Уряд Словенії схвалив додаткові 5 млн євро на гуманітарні потреби України і продовжуватиме надавати військову допомогу – Наташа Пірц Мусар.
  • Україна розглядає участь у кількох платформах саміту НАТО, що відбудеться в липні у Вашингтоні – Зеленський.
  • Словенія завершує роботу над двосторонньою безпековою угодою з Україною, її підписання планується перед самітом НАТО у Вашингтоні – президентка країни.
  • Зеленський заявив, що на сьогодні не розглядаються альтернативи Контактній групі з питань оборони України (формат «Рамштайн»), натомість у НАТО пропонують створення додаткового інструменту для підтримки Києва.
  • Словенія, як і інші країни, прагне миру, але Україна має сама вирішувати, коли і за яких умов вона вестиме переговори з Росією – президентка Словенії.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із президенткою Республіки Словенія Наташею Пірц Мусар, де обговорили розробку міжнародного компенсаційного механізму за збитки внаслідок російської агресії.

***

В Україну 25.06 з російського полону повернулися 90 захисників. 28.06 З російського полону вдалося повернути ще десятьох цивільних громадян України, серед  них – заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял. За час повномасштабного вторгнення Україна звільнила з російського полону 3 310 людей

За доволі стислий проміжок часу Україні вдалося розробити та запустити в серійне виробництво власні далекобійні ударні дрони. Нині вони уражають стратегічні об’єкти ворога на відстані більш як 1000 км.

Перші німецькі бойові машини вже відновлюють на території України у межах спільного підприємства з німецьким концерном Rheinmetall.

Кабінет міністрів

  • затвердив план, що визначить першочергові заходи для стабілізації життєзабезпечення населення на територіях, де ведуться бойові дії.
  • схвалив 50 проєктів укриттів у школах, які побудують за кошти субвенції.
  • 28.06 призначив Андрія Даника головою Державної служби з надзвичайних ситуацій.
  • схвалив Національну стратегію протимінної діяльності.

Україна та ЄС підписали кредитну угоду до Ukraine Facility. Кредитна угода дасть змогу Україні залучити у 2024 – 2027 роках до 27 мільярдів євро для підтримки державного бюджету країни із загального обсягу в 50 млрд євро інструменту ЄС Ukraine Facility.

До державного бюджету України 27.06 надійшов транш безумовного фінансування обсягом 1,9 млрд євро від Європейського Союзу.

Міноборони України з початку широкомасштабного вторгнення РФ кодифікувало та допустило до експлуатації у підрозділах Сил оборони майже 40 зразків бронетехніки іноземного та вітчизняного виробництва, зокрема це танки Abrams, Leopard, Challenger та БМП Bradley.

За 10 місяців роботи українського морського коридору вантажообіг портів сягнув рекордних 55 млн т, більшість з яких становить агропродукція.

За січень – травень 2024 року видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки і оборони становили 732,8 млрд грн.

Печерський районний суд міста Києва 25.06 задовольнив клопотання прокуратури про обрання народному депутату Миколі Тищенку запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Союзники і партнери

Візит президента України до Брюселля 27.06

Перед початком робочого засідання Європейської ради керівники України і ЄС у присутності лідерів країн-членів Євросоюзу підписали Спільні безпекові зобов’язання між Європейським Союзом і Україною.

За участю президентів України Володимира Зеленського та Литви Ґітанаса Науседи підписано двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки між двома країнами.

Президент Зеленський та прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас підписали двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Естонією.

Президент Зеленський у вступній промові на засіданні Європейської ради заявив, що тенденцію скасовування санкцій проти російських олігархів треба зупинити і посилити економічні обмеження проти представників великого бізнесу РФ.

Президент Зеленський

  • під час зустрічі з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем у Брюсселі обговорив початок переговорів про вступ до ЄС та підтримку України.
  • провів зустріч з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, де наголосив на важливості збереження та посилення санкційного тиску на Росію.
  • провів зустрічі з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою та Прем’єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас, на якій обговорили шлях України до членства в ЄС, Саміт миру та подальшу оборонну підтримку.
  • з прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою обговорили тему постачання снарядів та рух України до ЄС і НАТО.
  • зустрівся з прем’єр-міністром Словенії Робертом Голобом – обговорили фіналізацію двосторонньої безпекової угоди.

***

У Люксембурзі відбулася перша Міжурядова конференція щодо вступу України в ЄС, яка дає офіційний старт перемовинам про членство України в Європейському Союзі.

30.06 ПА ОБСЄ ухвалила резолюцію із засудженням 10-тирічної збройної агресії РФ проти України, якою визнала дії військово-політичного керівництва РФ та її збройних сил у ході повномасштабного вторгнення геноцидом українського народу.

Міністри закордонних справ країн ЄС 24.06 ухвалили 14-й пакет санкцій проти Росії у зв’язку із її агресією проти України, який надалі поширює тиск на російську енергетику та містить заходи для запобігання спробам обминати європейські санкції.

27.06/ ІНФОГРАФІКА/ 14-й пакет санкцій, який ЄС запроваджує проти РФ

Уряд Південної Кореї запровадив санкції проти суден, компаній та посадових осіб із Росії і КНДР, причетних до незаконної торгівлі зброєю, нафтою і пальним, розробки ракет та іншої діяльності, що порушує резолюції Ради безпеки ООН.

Європейський Союз 28.06 запровадив санкції проти шести фізичних та юридичних осіб з РФ через агресію Москви проти України. Зокрема під санкції потрапив один з найбільших залізничних контейнерних операторів у Росії – «Трансконтейнер».

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала 25.06 заявив, що перша партія боєприпасів у межах чеської ініціативи вже в Україні. Чехія виділить майже 866 мільйонів крон (34,7 мільйона євро) в рамках своєї ініціативи з поставки Україні артилерійських боєприпасів.

Судді Міжнародного кримінального суду (МКС) 25.06 видали ордери на арешт секретаря Ради безпеки РФ Сергія Шойгу та начальника Генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

Фінляндія оголосила 28 червня про передачу Україні 24-го пакету військової допомоги на суму близько 159 мільйонів євро.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебуває з візитом у Республіці Хорватія, де візьме участь у 17-му Дубровницькому форумі та проведе низку двосторонніх переговорів.

Європейська рада вже цього літа має намір направити в Україну перші надходження з нарахувань на активи російського Центробанку, що були заблоковані в Європі після початку агресії РФ проти України.

Глави МЗС країн ЄС погодили правові норми з використання прибутків від заморожених активів РФ в інтересах оборони України. Першим внеском €1,4 мільярда Україна зможе скористатися вже у липні та отримати допомогу на мільярд євро до кінця поточного року.

Глава Пентагону Ллойд Остін 25.06 вперше за понад рік поспілкувався телефоном з міністром оборони Росії Андрієм Бєлоусовим в умовах продовження РФ повномасштабної війни проти України.

Литовська Державна рада оборони ухвалила рішення про виділення не менш 0,25% свого ВВП на оборонну й безпекову підтримку України.

Північноатлантична Рада затвердила прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаді нового генерального секретаря НАТО.

26.06/ ІНФОГРАФІКА/ Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте

Генеральним секретарем Ради Європи у наступні 5 років буде колишній президент Швейцарської Конфедерації Ален Берсе.

Європейський Союз розробив юридичний механізм, щоб обійти вето Угорщини на закупівлю зброї для України за рахунок доходів від заморожених російських активів, що також може відкрити шлях для G7 щодо виплати Києву $50 мільярдів.

Рада ЄС 25 червня ухвалила рішення про продовження тимчасового захисту до 4 березня 2026 року для українських біженців.

ЄСПЛ 25.06 оголосив рішення по суті в першій міждержавній справі «Україна проти Росії (щодо Криму)», визнавши існування численних порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму з боку держави-агресора.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс здійснив робочий візит до Князівства Ліхтенштейн, у рамках якого взяв участь у відкритті 27.06 почесного консульства України у м. Вадуц.

Держдеп США 25.06 вніс Росію і Білорусь до списку держав-спонсорів торгівлі людьми. Росія і Білорусь опинилися у списку 13 держав, влада яких фінансує торгівлю людьми.

ПУБЛІКАЦІЇ ТА ІНТЕРВ’Ю

25.06/ 25 червня початок переговорів про вступ України до ЄС: що тепер буде

25.06/ Як аграрії Донеччини вирощують хліб під обстрілами

25.06/ Василь Гамянін, Посол України в Індонезії: Чим більше України буде в АСЕАН, тим менше там залишиться Росії

26.06/ Петро Бешта, Посол України в Литві: На саміті НАТО важливо зафіксувати, щоб Україна отримувала зброю швидше і регулярно

26.06/ Василь Шкляр, письменник: Війна вивела багатьох українців з національного летаргійного сну

27.06/ Як Дуда обговорював війну в Україні із Сі Цзіньпіном

27.06/ Як ЗСУ готують ворогу пекло в окупованому Криму

27.06/ Ярослав Галас, пресофіцер 128-ї ОГШБр: 128-ма – це бригада, що понад сто років воює з росіянами

27.06/ Новий генсек НАТО: «Тефлоновий» Марк і «шепотун Трампа»

28.06/ Юрій Феліпенко, актор і військовий: Я полюбив військову справу так, як я любив справу свою акторську

29.06/ Повітряні маршрути «Пуми», або Як знайти ворога серед донецьких степів

30.06/ Полонені українські журналісти: від Ради Європи до ООН

Підготувала Марина Дмитрів, Київ

Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *