«Коли ми встигли, врятували, людина вижила, – це вже легкий день»

«Коли ми встигли, врятували, людина вижила, – це вже легкий день» Репортаж 25.03.2024 10:44 Укрінформ Правоохоронці-парамедики несуть службу у прифронтових населених пунктах, куди не може дістатися «швидка»

28 березня – перша річниця створення групи поліцейських-парамедиків у Запорізькій області. Вона обслуговує місто Запоріжжя та прифронтові громади. Парамедики працюють цілодобово. За цей рік на їхньому рахунку – близько 100 виїздів та ще більше – врятованих життів, зокрема дітей. 

Першими до групи парамедиків доєдналися співробітники тренінгового центру Національної поліції, адже мали навички тактичної медицини. Потім долучилися поліцейські з різних підрозділів: слідчі, криміналісти та інші. Сьогодні в команді запорізьких поліцейських-парамедиків – 21 людина. 

«КОЛИ МИ ВСТИГЛИ, – ЦЕ ВЖЕ ЛЕГКИЙ ДЕНЬ»

– Ми виїжджаємо на місце одразу після надходження сигналу. Отримали інформацію – виїхали разом зі слідчо-оперативною групою. Один парамедик їде, а другий залишається на місці, –якщо буде повторний обстріл, – розповідає очільник групи парамедиків, начальник тренінгового центру Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Руслан Захаренко.

Він особисто виходить на чергування з іншими членами команди. Говорить, що не можна виокремити один день і сказати, що ось він був найважчим.

Руслан Захаренко

– Немає легких днів. Коли гинуть люди, коли ти приїхав і не можеш надати допомогу, бо вона вже нікому не потрібна, – то важкий день. А от коли ми встигли, врятували, людина вижила і в неї все добре, – це вже легкий день. 

Найважче – звикнути працювати під обстрілами. Ми всі люди «необстріляні». Так, хтось має досвід АТО/ООС. Але під такі обстріли, як тут, ніхто раніше не потрапляв, – зізнається правоохоронець.

Із 2014 року Руслан брав участь в АТО. Говорить, що своє бойове хрещення отримав ще 10 років тому в місті Слов'янську. Але тепер війна – зовсім інша. 

– Усе сильно змінилось. Ворог використовує зовсім іншу зброю. Наш ворог – не просто бандформування, а регулярні війська, із ними важко воювати. Але ми робимо все, що можемо. Скажуть виконувати інші завдання – будемо робити більше, – розповідає. 

Ворог щодня випробовує на міцність нашу оборону та закидає снарядами прифронтові села і міста. Тимчасово виконуючий обов'язки начальника відділення поліції №4 Пологівського районного відділу поліції, полковник поліції Євген Шепель призначений на посаду менше ніж місяць тому. Розповідає, що тепер усе частіше «прилітає» по Малій Токмачці, Новоданилівці, дуже напружена ситуація і в самому Оріхові. 

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *