Україна вперше виграла медаль Євро з пляжного волейболу

Україна вперше виграла медаль Євро з пляжного волейболу

Фото: webmedia.cev.eu

Україна вперше виграла медаль чемпіонату Європи з пляжного волейболу. Пара Сергія Попова та Едуарда Рєзніка здобула бронзову медаль чемпіонату Європи-2023 у Відні, повідомило Суспільне. 

У “бронзовому” матчі “синьо-жовті” перемоги італійців Самуеле Коттафаву та Паоло Ніколаї. У першій партії українці мінімально переважили суперників 22:20. Остаточно відірватися від італійців Попову й Рєзніку вдалося після екватору другого сету, коли різниця за розіграшами становила вісім очок.

У НОК України зазначили, що Сергій Попов грав у свій день народження. 6 серпня йому виповнилося 32 роки.

5 серпня українці вперше в історії пройшли до півфіналу чемпіонату Європи з пляжного волейболу, який проходить з 1993 року. На Євро-2023 Україна була представлена трьома парами: однією чоловічою та двома жіночими. До плей-оф пройшли дві — Попов та Рєзнік, а також Валентина Давидова та Євгенія Баєва, які припинили виступи в 1/8 фіналу.

32-річний Попов та 34-річний Рєзнік виступають разом з листопада 2021 року. У 2022 році вони двічі доходили до фіналу турнірів з пляжного волейболу — в Лечче та Дубаї, але жодного разу не ставали переможцями. Попов востаннє грав на Євро у 2021 році з Владиславом Ємельянчиком, а Рєзнік дебютував на цьому рівні.

У липні жіноча збірна України з волейболу виграла Золоту Євролігу-2023.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *