Подорож у 24 роки досягла свого логічного завершення, – Беленюк попрощався зі спортом

Фото: facebook.com/zhanbeleniuk

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк, який раніше оголосив, що завершить виступ після Олімпіади в Парижі, підбив підсумки своєї кар’єри. Про це він написав у своїх соцмережах.

– Подорож у 24 роки досягла свого логічного завершення. Олімпіади – три медалі. Чемпіонати світу – 5 медалей. Чемпіонати Європи – шість медалей. Європейські ігри – дві медалі, – написав Беленюк.

Напередодні після завоювання бронзи на Олімпіаді в Парижі Жан зняв своє взуття – символічний жест, що означає завершення кар’єри. Таким чином, Олімпіада в Парижі стала останньою для Беленюка. Ще на етапі підготовки він заявляв, що має намір завершити спортивну кар’єру. У Беленюка вже є “золото” Олімпіади у Токіо-2020 (тоді він уже був народним депутатом) та “срібло” Ріо-де-Жанейро-2016.

  • 8 серпня Жан Беленюк переміг польського борця Аркадіуша Марцина Кулініча у сутичці за третє місце на Олімпійських іграх 2024 року. Після поєдинку Беленюк традиційно станцював переможний гопак і зняв свої борцівки — отже, він завершує спортивну кар’єру.
  • 9 серпня Беленюк заявив, що задоволений бронзовою медаллю Олімпійських ігор у Парижі. Спортсмен опублікував відеозвернення у сторіс Інстаграма за підписом “щасливий спортивний пенсіонер” і подякував за підтримку.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *