Найстарший у світі тенісист Леонід Станіславський святкує 100 років

Фото: t.me/TennisUa/29478

22 березня 100-річний ювілей святкує український тенісист із Харкова Леонід Станіславський. Він внесений у світову Книгу рекордів Гіннеса. У 2021-му його офіційно визнали найкращим тенісистом у віковій категорії 90+. Про це  повідомляє портал “Великий теніс України”. Українського тенісиста привітали організатори світової першості ITF у Туреччині.

– Ви можете дати цьому прекрасному джентельмену 100 років?!? От і я ні! Сьогодні Леоніду Станіславському 100 років. І зустріне він свій день народження… на тенісному корті! Як і належить людині, яка має диплом Книги Рекордів Гіннеса і титул “Найстаріший теннісист світу”. Під час війни Леонід Якович не хотів залишати рідний Харків, і друзі ледве вмовили його виїхати в Прибалтику. Нині він на пару днів приїхав до Києва – пограти в теніс! А ще в нього є мрія – побоксувати з Кличком А ви думали, про що людина може мріяти в 100 років? – написала у Facebook керівник Реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Фото: facebook.com/profile.php?id=100004665041432

  • Леонід Станіславський – харків’янин, один із найвідоміших тенісистів у світі, учасник і призер міжнародних турнірів серед ветеранів. Він двічі отримував титул національного рекордсмена України як «Найстарший тенісист» і «Найстарша людина, яка здійснила спуск на тролеї».
  • Леонід Станіславський увійшов до Книги рекордів Гіннеса як найстарший у світі тенісист, який бере участь у міжнародних змаганнях. Йому тоді було 97 років. Саме за пропозицією Леоніда Яковича Міжнародна федерація тенісу створила нову вікову категорію для змагань – 90+. В ній найстарший тенісист світу виборов на  світових чемпіонатах срібну й бронзову медалі. І отримав нагороду як найсильніший тенісист планети у  цій віковій категорії.
  • Харків’янин Леонід Станіславський у 97 років, продовжив активну кар’єру і в 98, причому на найвищому рівні. Він поїхав до США, де зіграв у чемпіонаті світу для ветеранів (65 років та старше).

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *