Зеленський доручив розробити комплексну систему проти розвідувальних дронів РФ

Фото: facebook.com/zelenskyy.official

У середу, 14 лютого, президент Володимир Зеленський провів нараду з урядом, військовими та представниками ОПК, головною темою стала розробка сучасної зброї проти розвідувальних російських дронів. Про це повідомив Зеленський у соцмережах.

– “Орлан” чи ZALA над лінією фронту – це очі для російської артилерії та ударних БПЛА. В Україні є рішення, як їх засліпити. Слід впроваджувати системний підхід від ідентифікації до ефективного застосування РЕБ та засобів враження. Дав доручення створити комплексну систему, яка б об’єднала армію і промисловість. Щоб виробники точно знали потреби фронту, а армія – виробничі можливості у всіх регіонах, – зазначив президент.

Зеленський підкреслив, що зараз фронт потребує швидкої реакції на виклики та погрози. Він закликав і надалі робити все можливе. щоб захистити життя українських військових, які зараз перебувають на фронті.

  • Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 12 лютого зазначив, що сьогодні кожен в Україні, хто може виробляти ефективні системи радіоелектронної боротьби, заслуговує на повне державне сприяння на всіх рівнях: і на центральному – від уряду, і в кожному регіоні, де є такий потенціал.
  • 11 лютого Зеленський призначив нових командувачів військовими відомствами. Олександр Павлюк став командувачем Сухопутних військ, Юрій Содоль – Об’єднаних сил, Ігор Скибюк – Десантно-штурмових військ, а Ігор Плахута – Сил територіальної оборони.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *