У Запорізькій області росіяни знищили музей-садибу сім’ї Нестора Махна

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Війська Росії завдали ударів по Гуляполі Запорізької області. Ворожий снаряд потрапив до будівлі музею-садиби сім’ї Нестора Махна. В результаті там сталася пожежа. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

– У Гуляйполі окупанти знищили краєзнавчий музей. Будівля спалахнула внаслідок попадання снаряда та вигоріла вщент. За добу росіяни завдали 306 ударів по 9 населених пунктах Пологівського та Василівського районів. Били з авіації, РСЗВ, танків, артилерії, застосували БпЛА, – повідомили у відомстві.

За цим фактом слідчі порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу “Порушення законів та звичаїв війни”. Поліціянти та СБУ вже зібрали докази воєнних злочинів росіян. Розслідування у справі триває.

Нестор Махно, уродженець Гуляйполя, був командиром Революційної повстанської армії України та лідером селянського повстанського руху, активного у 1918–1921 роках. Він прославився як анархіст та майстер тактики партизанської війни. Після 1921 Махно емігрував, спочатку проживав у Бухаресті, а потім влаштувався в Парижі. Помер 1934 року від туберкульозу.

  • 4 липня внаслідок обстрілів Росією прифронтового Запорізького регіону в останню добу загинули чоловік та жінка у Василівському та Пологівському районах. Ще одного чоловіка поранено внаслідок російських атак по Запорізькому району.
  • 7 серпня російські окупанти 564 рази вдарили по 9 населених пунктах Запорізької області. Внаслідок ворожих ударів двоє чоловіків загинули, ще один поранений.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *