У Тернополі та Черкасах затримано ще трьох паліїв авто військових

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Українські силовики спільно із СБУ затримали ще трьох зловмисників, які на замовлення РФ підпалювали службові автомобілі Сил оборони у Тернополі та Черкасах. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

– Пріоритетними «цілями» фігурантів були автомобілі, які проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на передовій. Так, у Черкасах: «за гарячими слідами» затримали 18-річного студента місцевого коледжу, на замовлення з Росії підпалив військовий позашляховик за допомогою легкозаймистої суміші. Розраховуючи отримати грошову «нагороду», молодик зафіксував спалах на камеру свого телефону і відправивши відеозвіт російському куратору. Проте обіцяних «легких грошей» від окупантів він не дочекався. Водночас, фігурант отримав підозру від слідчих Служби безпеки – йому загрожує до 8 років ув’язнення, – зазначили силовики.

Крім того, співробітники СБУ та Нацполіції затримали у Тернополі двох паліїв військових автомобілів, які діяли у складі злочинної групи. Фігурантами виявились місцеві жителі, які шукали якнайшвидшого заробітку в Телеграм-каналах, де на них вийшов представник російських спецслужб. Для дестабілізації суспільно-політичної ситуації у західному регіоні ворог пообіцяв паліям гроші в обмін на серію підпалів.

Втім, обіцяних грошей вони не дочекалися, оскільки правоохоронці затримали обох зловмисників гарячими слідами після першого підпалу. У затриманих вилучили мобільні телефони, які вони використовували під час вибухової діяльності на користь РФ. Обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань у особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує до 8 років ув’язнення.

  • 6 вересня стало відомо, що Служба безпеки України спільно з правоохоронцями затримала паліїв авто військових у Києві та Хмельницькій області. За інструкціями з Росії зловмисники спочатку відслідковували локації потенційних цілей та “узгоджували” їх зі своїми російськими кураторами. Потім фігуранти прибували на місця паркування службових автомобілів і підпалювали їх за допомогою бензину та легкозаймистих сумішей.
  • 2 вересня на Херсонщині поліцейські спільно з СБУ затримали групу осіб, які за вказівкою російських спецслужб палили авто військових. Очолював угруповання 35-річний колишній ув’язнений, який відбував покарання за наркоторгівлю. У ході окупації його завербували спецслужби РФ.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *