У Києві затримали поплічника кримінального авторитета «Лавасогли-Батумського», який переправляв ухилянтів за кордон

Фото: npu.gov.ua

41-річний фігурант на прізвисько «Коба» організував бізнес на незаконному виїзді з України. Його та спільника затримали під час одержання коштів. Обом повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Про це повідомляє Національна поліція.

– За результатами слідчо-оперативних заходів оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Київ спільно зі слідчими столичної поліції викрили фігурантів, які налагодили механізм перетину кордону до Республіки Молдова. За 8 тисяч доларів «клієнтам», які бажали виїхати з України та уникнути мобілізації до лав ЗСУ, пропонувався перетин кордону по річці Дністер, – йдеться  у повідомленні.

Спочатку чоловіки мали сплатити кошти у Києві, після чого їх відвозили до Вінниці. Звідти ухилянтів під виглядом надання послуг таксі перевозили до кордону та човном переправляли через річку Дністер. На протилежному боці, зі сторони Молдови, інші члени групи зустрічали їх та забезпечували безпечне супроводження.

Злочинця разом із його спільником затримали 22 лютого під час одержання 8 тисяч доларів за послуги. Раніше правоохоронці задокументували отримання 500 доларів завдатку.

Наразі організатору та його поплічнику оголошено підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Слідство триває за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури.

  • За час дії воєнного стану 317 спортсменів, тренерів та осіб зі спортивного персоналу прострочили дозволені терміни перебування за кордоном.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *