У Києві та Одесі СБУ затримала двох агентів ФСБ

Фото: т.ме/СБУкр/11558

Служба безпеки України затримала двох агентів ФСБ РФ у Києві та Одесі, які готували удари по підрозділах Генштабу ЗСУ, об’єктах енергетики та телекомунікацій у трьох регіонах, у тому числі у Києві. Про це йдеться у повідомленні СБУ.

– Зловмисники намагалися знайти місця базування українських військ, а потім надіслати окупантам відповідні координати для коригування повітряних атак. Для прихованого збору розвідданих один із російських агентів влаштувався експедитором до одеської компанії, яка постачає продукти харчування підрозділам Сил оборони, — йдеться у повідомленні.

Один із підозрюваних збирав інформацію про стан київської телевежі після її обстрілу у березні 2022 року. Крім того, він фотографував зовнішній вигляд однієї з теплових електростанцій, що забезпечує електрикою й теплом значну частину столичного регіону. За наявними даними, ця інформація була потрібна агресорові для ухвалення рішення про коригування повторних атак або здійснення нових ударів по місцевих енергетичних об’єктах і телевежі.

На завершальному етапі спецоперації обох зловмисників було затримано на гарячому під час спостереження за потенційними об’єктами для атаки з боку окупантів. За даними слідства, один із них виявився інженером-технологом на підприємстві харчової промисловості в Одесі, а інший – 24-річний мешканець Києва. Наприкінці січня цього року вони були дистанційно завербовані співробітником ФСБ із Москви та Московської області. Слідчі Служби безпеки повідомили обох фігурантів про підозру у скоєнні злочину за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу.

  • 25 березня було затримано агента ФСБ, який намагався потрапити до «Гвардії наступу».
  • 21 березня СБУ затримала студентку, яка шпигувала за співробітниками Служби безпеки та коригувала удари по підприємствах Запорізької області, що задіяні в оборонно-промисловому комплексі.

Фото Фото 27 Березня11:37

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *