Вночі сили ППО збили 13 “шахедів”, випущених росіянами. Є руйнування та постраждалі

Фото: t.me/dsns_telegram/27763

У ніч на 4 травня росіяни атакували населені пункти України 13-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136 та чотирма зенітними керованими ракетами С-300. Усі пуски здійснювались із Бєлгородської області Росії. Про це повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

– у результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України знищено 13 ударних БпЛА у Харківській та Дніпропетровській областях, – йдеться у повідомленні.

За словами очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, у результаті падіння уламків безпілотників в місті є руйнування та постраждалі.

– У Харкові є пошкодження та загорання цивільної інфраструктури. Отримали поранення 13-річна дитина та жінка. Ще у однієї жінки гостра реакція на стрес. Медики надають всю необхідну допомогу, – повідомив він вночі у Telegram.

Згодом Синєгубов уточнив, що у результаті падіння уламків збитих “шахедів” горіла цивільна двоповерхова офісна будівля в Основʼянському районі Харкова. Постраждалих жінку та дитину госпіталізували, ще одній 89-річній жінці надали допомогу на місці. Окрім того, рятувальники ліквідовують загорання цивільної інфраструктури та дерев ще за двома адресами, а ближче до ранку кількість постраждалих збільшилася до чотирьох – ще одне звернення надійшло від 52-річної жінки. Їй надали допомогу на місці.

За інформацією ДСНС, найбільша пожежа ну Харкові виникла у складських приміщеннях загальною площею близько 3 тисяч квадратних метрів. Наразі триває ліквідація наслідків ворожих ударів.

У Павлоградському районі на Дніпропетровщині оборонці збили п’ять шахедів, повідомляє голова ОВА Сергій Лисак. Але без руйнувань не минулося. Внаслідок падіння уламків пошкоджений об’єкт критичної інфраструктури. А ще – три приватні будинки, один з них загорівся. Постраждали чоловік та жінка. Обоє госпіталізовані в стані середньої тяжкості. 

  • Ввечері 3 травня Росія завдала ракетного удару по Кропивницькому району. Пошкоджені інфраструктурні об‘єкти та приватні будинки. Госпіталізовано чоловіка. 
  • Також 3 травня Росія завдала авіаудару по Харкову, загинула 82-річна жінка.

Фото Фото 04 Травня07:35

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *