В Запоріжжі російський диверсант хотів підірвати поштове відділення, сховавши вибухівку у коробці з-під фруктів

Фото: t.me/SBUkr

СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі. Вибухівку з дистанційним керуванням він виготовив в себе дома. Як повідомили в пресслужбі СБУ інструкцію для виготовлення вибухівки диверсант отримав від російської спецслужби.

Готовий пристрій зрадник сховав у коробках з-під фруктів, щоб потім відправити їх до вантажного відділення одного з поштових операторів. Згідно його плану, після отримання повідомлення про доставку «замовлення» на пошту фігурант мав привести вибухівку в дію за допомогою телефонного дзвінка.

Зрадник планував підірвати поштове відділення. Фото: t.me/SBUkr

– Окупанти сподівались, що підрив установи призведе до численних жертв серед цивільного населення та поширить панічні настрої у прифронтовому місті. Але співробітники СБУ спрацювали на випередження – викрили фігуранта на етапі підготовки теракту, – зазначили в СБУ.

В ході розслідування також було встановлено, що додатковим завданням російського агента було виявлення місць масового зосередження особового складу і техніки ЗСУ. Отриману інформацію він мав передати агресору для підготовки диверсій проти Сил оборони або здійснення повітряних ударів.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, якого на початку 2023 року дистанційно завербував кадровий співробітник 316-го розвідцентру головного управління ГРУ. Для залучення чоловіка до співпраці російська спецслужба задіяла його знайомого – мешканця з тимчасово окупованої частини регіону.

Зрадник планував підірвати поштове відділення. Фото: t.me/SBUkr

У разі вчинення підриву та виконання інших ворожих завдань окупанти обіцяли своєму агенту грошову «винагороду».

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили російському агенту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Зрадник планував підірвати поштове відділення. Фото: t.me/SBUkr

  • На початку лютого в Україні була нейтралізована потужна агентурна мережа військової контррозвідки ФСБ, серед яких були колишні посадовці ГУР Міноборони та СБУ, а також співробітник обласного управління СБУ. 
  • 5 лютого суд подовжив на 60 діб запобіжний захід ексначальнику Служби безпеки в Криму Олегу Кулінічу, якого заарештували 16 липня 2022 року за підозрою у державній зраді та створенні злочинної організації. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *