В Україні затримали 11 чоловіків, які підпалювали житло на замовлення

Фото: gp.gov.ua

Правоохоронці ліквідували злочинну групу, яка на замовлення здійснювала підпали житла «коктейлями Молотова». Про це повідомили Національна поліція України та Офіс генпрокурора.

– Таку «послугу» можна було замовити в телеграм-каналі — коштувало це від 500 до 3000 доларів, – розповіли в поліції.

Організували злочинну групу 20-річний та 26-річний мешканці Київської та Чернігівської областей. Вони залучили ще девʼятьох мешканців Київщини та Житомирщини віком від 17 до 34 років. Самі ж приймали замовлення на підпали та розподіляли гроші.

– Таким чином зловмисники встигли пошкодити чотири квартири та пʼять будинків в Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях, – додали правоохоронці.

Затриманим оголосили підозри в умисному знищенні або пошкодженні майна, вчиненому шляхом підпалу, а також вручили клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді цілодобових домашніх арештів. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Під час обшуків за місцями проживання всіх 11 учасників злочинної групи правоохоронці вилучили боєприпаси та понад десять тисяч доларів у різній валюті.

  • У серпні 2023 року в Києві 35-річного чоловіка заарештували за підпал автівок військовослужбовців.
  • У березні в Дарницькому районі Києва два рецидивісти пограбували зоомагазин і намагалися підірвати поліцейських гранатою.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *