В Одесі заарештували двох організаторів рекордної групи ухилянтів в 47 чоловіків

Фото: od.gp.gov.ua

Київський районний суд Одеси заарештував організатора рекордної групи в 47 ухилянтів, яку затримали в Одеській області 21 червня. Про це 25 червня повідомили ДБР, СБУ, ДПСУ та Одеська обласна прокуратура. 

– Організував «бізнес» житель Одеської області у травні 2024 року. Він підшукував чоловіків, які хочуть незаконно виїхати з України через соцмережі та домовлявся про оплату. Чоловіків вивозили до державного кордону, який вони надалі перетинали пішки, – розповіли в ДБР.

Разом з “бізнесменом” заарештували правоохоронця – оперуповноваженого одного із районних управлінь поліції Одещини. Він консультував водіїв, як об’їхати блокпости на шляху до кордону. Обидва можуть вийти під заставу – 13,6 мільйона гривень (організатор) та три мільйони (правоохоронець).

Загалом житель Одеської області планував незаконно переправити до Придністров’я сотню осіб. Інші 53 не встигли дістатися «точки збору». За свої послуги брав від п’яти до 18,5 тисяч доларів з людини, залежно від фінансових можливостей клієнтів та терміновости переправлення. Клієнтів шукали за допомогою телеграм-каналів, гроші приймали на криптогаманці.

  • Рекордну групу ухилянтів затримали 21 червня в селі Обжили Подільського району. В одному мікроавтобусі нарахували 47 чоловіків. Ухилянтів старше 25 років доставили до ТЦК. Це жителі Київської, Харківської, Дніпропетровської, Рівненської, Миколаївської, Херсонської та Одеської областей.
  • 24 червня у Чернівецькому обласному ТЦК заявили, що ухилянт намагався задушити їхніх співробітників ременем безпеки.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *