В Одесі сталася масова бійка між медиками “швидкої” та працівниками ТЦК

Фото: скрін відео t.me/xydessa/43103

Близько 11 години ранку 11 червня в Одесі сталася бійка між медиками швидкої допомоги та працівниками ТЦК. Про це пишуть місцеві Telegram-канали та публікують відео.

На кадрах справді видно, як чоловіки у військовій формі емоційно щось обговорюють із людьми у формі медиків екстреної допомоги, а потім починається шарпанина. У цей час за кадром чути звуки сирени “швидкої”.

– Подія сталася приблизно об 11:00 ранку. Водій у свій вихідний день прийшов оновити дані, як того вимагає закон. Однак, у військкоматі було ухвалене рішення його нікуди не відпускати. На тлі стресу у водія піднявся тиск і йому стало погано. Йому викликали карету швидкої з лікарем та фельдшером, проте станом на 15:00 їх також не хотіли випускати, щоб госпіталізувати постраждалого водія, – йдеться у повідомленні.

Після цього під будівлю ТЦК приїхали швидкі та влаштували своєрідну акцію протесту – вони увімкнули сирени, вимагаючи звільнення колег. У цей час сталося кілька сутичок між медиками та військовими. Згодом з’явилася інформація, що медиків таки відпустили.

Одеські ЗМІ пишуть, що впродовж тижня на половину медиків та водіїв швидких регіону прийшли повістки. Один із фельдшерів розповів журналістам, що вважає інцидент у ТЦК своєрідною реакцією військкомів на спроби медиків отримати броню від мобілізації.

В одеському ТЦК та СП відреагували на інцидент і пообіцяли з’ясувати усі обставини.

– Наразі активно поширюється інформація щодо ситуації навколо порушення громадського порядку на прилеглій території Київського РТЦК та СП м. Одеса. Повідомляємо засоби масової інформації та населення про спільне проведення із правоохоронними органами невідкладних заходів щодо встановлення детальних обставин подій. Просимо усіх утримуватись від поширення дезінформації. Детальна інформація про обставини події буде доведена додатково найближчим часом, – йдеться у повідомленні. ㅤ

  • 11 червня у соціальних мережах поширюється відео, на якому зафіксована частина конфліктної ситуації між військовослужбовцями територіального центру комплектування та соціальної підтримки та декількома громадянами.  Як повідомили в Харківському ТЦК, інцидент стався  10 червня під час оповіщення громадян у місті Мерефа Харківської області.
  • 10 червня Одеський ТЦК відреагував на інцидент щодо застосування сили під час затримання військовими чоловіка в Одесі.  За його даними, під час мобілізаційних заходів група сповіщення зупинила громадянина для перевірки документів чоловіка.  Він відреагував на законну вимогу дуже агресивно. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *