В Івано-Франківську школярі влаштували буллінг шестикласнику

Фото: Любов Бурак/Facebook

В елітному ліцеї №4 у місті Івано-Франківськ учні шостого класу жорстоко знущалися з свого однокласника Єремія Крайника через те, що він захоплюється грою на скрипці. Про це розповіла письменниця та поетеса Любов Бурак.

– Школа воліє захищати малолітніх, малограмотних покидьків, а не талановитої дитини. Директор ліцею, у відповідь на скаргу мами Єремії про буллінг, організовує зустріч із завучем, класним керівником та інспектором ювенальної юстиції. Директор заперечує факт цькування дитини, вважаючи це продуктом уяви хлопчика, оскільки їхня школа – ліцей, де навчаються діти еліти та працюють видатні педагоги, – розповіла вона.

Також вона повідомила, що діти відправляли хлопчику повідомлення з текстом “плач” у особисті чати у Viber та писали це слово у класному чаті. Деякі з підлітків погрожували йому “поставити синці” і одного дня навіть виштовхали його з класу. Це довело його до крайньої міри розпачу, і в одній із розмов він сказав своїй мамі, що не хоче жити.

Міністр освіти та науки України, Оксен Лісовий, закликав батьків не мовчати якщо їхні діти зазнають цькування у школі і що якщо проблему не вдається вирішити у навчальному закладі, необхідно звертатися до місцевих органів управління освітою, освітнього омбудсмена та поліції.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов також відреагував на скандал ліцею №4. Він повідомив, що мати постраждалого звернулася до його служби. Горбачов також попросив Департамент освіти та науки області надати хлопчику кваліфіковану психологічну допомогу.

  • 9 жовтня у Києві підлітки кинули яйця у дівчинку в день її народження.
  • 25 вересня журналісти Коротко про писали про те, що робити батькам у разі буллінгу у школі.

Фото Фото 01 Березня15:58

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *