Тигрюля вже почала підніматися: як почуваються звірі після обстрілів Київщини

Фото: скрін відео facebook.com/wildanimals.ua

Тигриця Тигрюля, яка постраждала через стрес від обстрілів у п’ятницю, 11 листопада, в Центрі порятунку диких тварин досі перебуває під наглядом ветеринарів.

Того ранку, почувши звуки вибухів, тигриця в шоці почала метатися по клітці і так сильно вдарилася об ґрати, що не могла підвестися. Волонтери не на жарт стурбувалися: якщо травмовано хребет, тварина не зможе ходити.

“Тигрюля отримала протизапальну та знеболювальну терапію. Слідкуємо за станом. Очевидно, вона травмувала задні кінцівки чи хребет. Очікуємо на рішення лікарів щодо подальших дій”, – написали волонтери Центру після того, що сталося.

Про те, як зараз почувається тигриця і в якому стані інші звірі, KP.UA розповіла засновниця Центру порятунку диких тварин Наталія Попова.

Їсти тигриця відмовляється вже два дні

– Наталю, як сьогодні, через два дні після стресу та травматизації, почувається Тигрюля?

– Поки що ми не знаємо, що з нею. Зараз тигриця отримує протизапальну та знеболювальну терапію, їй потрібен спокій. Через деякий час лікарі прийматимуть рішення щодо подальших дій. Постійно викликаємо ветеринарів, які стежать станом тварин.

Поки що незрозуміло, що з лапами Тигрюлі, проте вона почала трохи рухати задніми.

Нещодавно Тигрюля почала потихеньку підніматися – це дає надію, що її хребет не пошкоджений. Принаймні з іннервацією (зв’язок органів з нервами. – Ред.) все гаразд. Якийсь прогрес є, але, звичайно, неповний.

Довідка

Наталія Попова започаткувала Центр порятунку диких тварин у селі Чубинське Київської області. Після початку повномасштабного вторгнення жінка врятувала понад 300 диких та свійських тварин.

Центру порятунку диких тварин допомагає зоопарк у Познані. Вони переправляють врятованих тварин з України до інших країн, де тварини більше не житимуть у клітках.

Для утримання диких звірів, їх годування та лікування Наталі щомісяця потрібно близько 14 000 доларів. Поки що тварин рятують у борг.

Як допомогти

Монобанк: 4441 1144 5227 2014

ПриватБанк: 5168 7422 4487 7746

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *